Křovinořez Solo 134 - problém

host - 207.1 (?)
3.5.2012 20:30

Tentýž problém jsem také řešil. Používal jsem pilový kotouč a jestli si to dobře pamatuji, tak ložiska na klice jsou zastříknutá v plastu a ten byl popraskaný. Kompresi to mělo , ale po zkoušce uložení kliky do spojky to mělo vůli. Vše jsem vyměnil, včetně pístního kroužku a chodí to v pohodě, ale pilový kotouč už vynechávám. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 119.180 (?), 21.3.2012 12:54, zobrazeno: 14580x

Zdravím, mám problém se startem výše zmíněného křovinořezu. Křovinořez jsem nedávno koupil jako použitý, rozebral jsem ho, vyčistil, vylil starou směs, propláchl jsem vzduchový filtr, hlavu a píst jsem vyčistil od usazenin a složil dohromady. Bohužel ale nestartuje, byla dána nová směs, svíčka jiskru hází, benzín do válce teče, kompresy to má taky, ale ať zkouším se zapnutým či vypnutým sytičem, mírné přidání plynu, tak furt nic. Po několikátém neúspěšném pokusu jsem sundal vzduchový filtr a pod ním bylo z karburátoru dost paliva, je to známka něčeho špatného, nebo to jen už bylo moc uchlastané? Karburátor jsem zatim nijak nešteloval. Nevím si rady co dále s tím, prosím poraďte. Díky.

Marek

host - 119.180 (?), 21.3.2012 16:01

Povedlo se za velkých obtíží nastartovat na půlku sytiče a 3/4 plynu. Nicméně se vyskytly další problémy. Po nastartování musím držet plyn téměř naplno, protože jinak to chcípne a to jak u studeného motoru, tak teplého. Za další nejde do otáček a nemá sílu, držím plyn na plno, ale přijde mi, že se točí tak na půlku, téměř nenastane žádná změna když dám půl plynu a nebo plnej. V zátěži jsem to ještě nekzoušel, ale obávám se, že by to chcíplo. Co s tím? Je to jen o seřízení karburátoru, nebo jsou to znaky nějaká větší vady?

host - 159.157 (?), 31.3.2012 13:10

Mam solo 134 16 let itento problém jsem řešil nejdříve jsem šteloval oba šrouby benzin vzduch většinou to je ono, ale marně nakonec se zjistilo že filt v nadrži velikosti kostky cukru je tak zanesený že propouští jen nepatrne množství benzinu na volnoběh to šlo ale jak jsem přidal tak to chcíplo filt stal ccr.90kč a ted sekam jako vítr.

host - 159.157 (?), 31.3.2012 13:04

čau Marku měl jsem stejný problem benzinový šrub byl špatně nastaven teklo tam moc benzínu zahlcovalose to Binja.

host - 207.1 (?), 3.5.2012 20:30

Tentýž problém jsem také řešil. Používal jsem pilový kotouč a jestli si to dobře pamatuji, tak ložiska na klice jsou zastříknutá v plastu a ten byl popraskaný. Kompresi to mělo , ale po zkoušce uložení kliky do spojky to mělo vůli. Vše jsem vyměnil, včetně pístního kroužku a chodí to v pohodě, ale pilový kotouč už vynechávám. 

host - 119.180 (?), 22.6.2012 14:45
Děkuji všem za rady. Filtr paliva je čistý a když jsem ho zkoušel profouknout, tak nebyl problém. karburátor jsem šteloval všelijak, ale furt nic, nicméně je možné, že to prostě šteluji špatně. Vůli jsme nezkoušel. Vidím to spíš tak, že to někomu odnesu ať se s tím pokusí něco provést. Jinak mám ještě otázku, když máte stejné stroje jde mi velmi zlehka tahat za startovací šňůru, dokonce tak zlehka, že když tahám pomalu mohu křovinořez nechat ležet na zemi bez jakéhokoli držení. Při startování ho samozřejmě musím držet, tohle je jen pro ilustraci, jak to jde zlehka. Proto nevím, zda to není signalizace nějaké závady, např. ta snížená komprese..
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz