Křovinořez - rada



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
               
host - 227.2 (?) 
4.8.2014 12:05

K te Dolmar 4510,mam ji tez 2,3 kw vykonu a nevim, ze by vykonem nejake praci nestacila.Za ty penize vyborny stroj.At Vam slape.Je to delnik pro nejtezsi praci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 136.63 (?), 4.8.2014 15:13

Zdravím, dělník to sice je ale jen mezikus mezi karburátorem a válcem váží jako čtvrtina moderního stroje. Je to středověk. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.149 (?), 4.8.2014 15:26

Tomu moc nerozumím. Váha je srovnatelná se stroji stejné kategorie jiných výrobců (Stihl, HQ)

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 7.8.2014 17:50

Pro mne osobne neni podstatne, kolik vazi mezikus.Zajima mne vaha cele masiny, pokud se necha verit tabulkovym hodnotam, tak Dolmar 4510-2,3kw vykonu, hmotnost 7,9kg.Husqvarna 545 - vykon 2,2kw, hmotnost 8,2 kg.Stihl 500 -2,4kw vykonu, hmotnost 10 kg, dle udaju v tabulkach.Tedy s hmotnosti Dolmar 4510 to, asi nebude ve srovnani se stroji podobneho vykonu zle.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 51.81 (?), 12.5.2014 10:25

J uz som ten isty zazrak videl so znackou Demon a este nejakou absolutne neindefikovatelnou. Mam doma taktiez krovak Made in P.R.C. so zanckou Al-ko, tiez to nieje ziaden zazrak, ale tohto by som sa bal uz aj ja.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 192.242 (?), 13.5.2014 23:52

3,8 kW bude vypočítaný výkon, ktorý by mohol motor teoreticky dosiahnut. Výrobca samozrejme nikdy motor netestoval na brzdovej stolici a tak použije vzorec na výpočet teoreticky dosiahnutelného výkonu. Tento vzorec do seba nekomponuje ale straty a počíta len s približnou teoretickou učinnostou motora. Takže skutočný dosiahnutý výkon je cca len polovičný alebo menej.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 14.5.2014 0:19

Pokud máte rozum, tak to nekupujte. Možná Vám to nevydrží ani do švestek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 227.2 (?), 4.8.2014 11:44

Prodejci chytaji neznalky-ve stylu papir snese vse, chytaji vychytralce, kteri veci prakticky nerozumi, chytnou se ceny a vymyslenych, nesmyslnychparametru na papire a kdo si to koupi, tak se pak nestaci divit, co si koupil.Jak si nabehl.Vykon 3,8 kw, nevim k cemu by to bylo potreba a kdyz by to tak bylo, tak motor by mel pres 50 ccm objemu, spise vice, mozna 60 ccm.Ten vykon by byl, asi zbytecne velky, narustala by spotreba, hmotnost i cena, pokud by to melo byti kvalitne udelane, ktera by byla myslim minimalne 15-tisic a vyse.A postrada to duvod to asi vyrabet.Vetsinu praci zvladne slabsi, lehci masina, lacinejsi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 4.8.2014 11:53

Kdo ma rozum v hlave a potrebuje sekat trvale vetsi plochu.tak koupi znackovou kvalitni masinu o vykonu od 1,6 kw minimalne, spise 1,8kw, nebo i 2kw, ma to na dlouhe roky, pokud nebude miti smulu vylozene a nepotrebuje nesmyslne utracet za nakonec drahou vec, ktera se zdala byti, jako vyhodna koupe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 78.179 (?), 15.5.2014 10:45

Demagogie prodejců! Myslím tím příspěvky typu "nekupuj!" a pod. Předesílám, že jsem jenom řadový uživatel, ale jsem taky strojař a lecos si umím udělat sám a co je hlavné, mám selský a zatím zdravý rozum. Dále k mojí osobě, běžně kupuji to pomlouvané čínske zboží, nebo na aukru. Proč? Protože naši milý prodejci, servisáci a výrobci jsou nenažraní ve snaze rychle a lehce zbohatnout a já nevidím žádny důvod, proč bych jim to umožňoval zrovínka na mně!

Teď k věci. Tuto "kosu" jsem včera rozbalil a vyzkoušel. Používám kroviňák HECHT nevimjaké číslo, ale musel jsem řešit neustále převozy do vzdálenosti 35km, což by nebyl moc velký hřích, kdyby mi hechtík patřil osobně. Tak jsem koupil zmíněnou kosu. 

První dojem - DoDo, tedy jsem si musel vše poskládat, nastavit ty různé úhly a závěsy, přičemž jsem potřeboval ty "vidle" posunout co nejvíce dozadu (jsem dlouhán, tak aby byl kotouč jakž-takž v rovině a já nemusel sekat v podřepu) a přitom jsem našel strhnutý závit v hliníkovém držáku. Jednoduše opravitelné výměnou šroubu a vložením matice do místa na to určené. Jistě by mi to časem upadlo samo, ale na tyhle drobné šlendriánsví jsem od komunizmu navyklý a nemám s tím problém, pokud jsem ovšem nezaplatil obnos, za který by mi musel výrobce dodat i tu reklamní holku! Vše ostatní bylo bez problémů, tak jsem namíchal benzin z olejem v od nich dodané nádržce (že při promíchávání bryndá jsem s nadhledem přehlídl, budu to dělat jinak) a nalil. Šest cuknutí pumpičkou, dvě zatáhnutí naprázdno a zapnutí zapalování skončilo chytnutím na první ostrý trh a překrásny zvuk silného motoru. Už jenom podle zvuku úplně jiné víno jako již zmíněný hecht. Ten mi teď připadá jako hračka. Je fakt, že u hechtu necítím vůbec žádné vibrace, připadá mi jako zubní vrtačka, tohle bublá jako skutečný motor. Strunovou hlavu jdu zkusit do terénu, kde jsem již ohnul osku na briggs&stratton 40. Tráva málem po kolena, kopřivy a zbytky pařezů. Holt, nová, neznámá zahrada (koupena v prosinci), odnesl to briggs a teď musí milý KAXL ukázat co umí. Nejsem sice žádný profesionál a neumím posoudit jestli to má deklarovaný výkon, vidím ale, že tou tlustou strunou, dodanou k němu to žere trávu po kilech, nijak nezaváhá při namotání kopřiv na hlavu a na ostřici není poznat zvýšený záběr. To zmíněný hechtík se dosti důrazně dožadoval odlehčení, nebo vyčištění. Takže v rámci záběhu se musí i pániček učit jiné způsoby používání křoviňáku! Výhodou je jeho délka (skoro dva metry když jej postavím vedle sebe na hlavu), takže mávám pořád rychleji, zabírá to dvacet centi na šíři dvou metrů a rychlost je zatím omezena záběhem (netočím plný plyn!). O předepsané přestávce trochu počítám, tedy spíše odhaduji, že touhle potvorou udělám při plném výkonu mou novou 3000 metrovou zahradu tak za půl dne, pokud tedy nebudu sedět na zadku každých patnáct minut a čudit. Další "negativum" zjištěno za pochodu - KAXL je tak dva krát těžší jako hechtík. Mně osobně to nevadí, mám páry dostatek a ty dvojité popruhy po nastavení taky dělají své, nedovolím si ale tuhle mašinku doporučovat čtyřiceti kilovým "chlapům". Ono se těch cca 9 kilo za půl dne celkem pronese. 

A teď k tomu výše uvedenému sýčkování. Srovnatelnou "značkovou" mašinku si mohu pořídit za 8-10 tis. To si koupím každý rok tenhle "šmejd", který "nevydrží do švestek" a mám čtyři roky vystaráno za stejný peníz, který ani nevypláznu najednou. Veškerý servis bude ona výměna strženého šroubku (10minut i pro zručné kopyto), ne jako u "značky", kde to převážím do servisu jako kočka koťata (taky cesta něco stojí), platím jako mourovatý povýšeným "odborníkům", o záruce si mohu nechat jenom zdát (zatím mne vždy vypoklonkonkovali a našli důvod proč už není platná!) a to by v tom byl čert, aby se jeden z tech čtyřech strojů nepovedl a nesloužil daleko déle, jako tady odborníci předpokládájí. 

Mimochodem: koupil jsem si originál vazelínu do úhlové převodovky. V tom hechtu jsem ji ještě nikdy nedoplňoval a to slouží třetím rokem. Dvoudecová tubička mně stála 140Kč (slovem jednosto čtyřicet) ve "značkové" prodejně sacharčuk Svitavy (kde jsou pravidelně nasr..ní na zákazníky že je otravujou!). Pak jsem dostal blbý nápad a kouknu na aukro na ceny oněch převodovek a zjistím, že jsem blázen, jako vymalovanej. Ona ta převodovečka stojí 250Kč (slovy dvěstěpadesát!) a nemohu uvěřit, že ta vazelina mi prodlouží její život na dvojnásobek, když i bez ní funguji třetím rokem. No nic, alespoň neco mám "značkové"!

Jak jsem psal výše, ohnul jsem hřídel na briggs&stratonu (2mm, dělá kolečko 4mm). Volám do "značky", cena 4500Kč za opravu (ne, hřídele nerovnáme! - jak to vytáhnou přes kartr bez vyrovnání mi není jasné, asi pak měněj i ten kartr). Tak tedy "garážový" servis. Taky nerovnáme, ale cena 2500Kč a ještě vám to ponastavujeme. Hezký! Koukám po inzerátech a udělám to jinak. Koupím značkouvou starší "bez pojezdu" s dobrým briggsem za tisícovku a ať se jdou vy...! Mezitím si udělám přípravek pro vyrovnání a budu to vyrovnávání nabízet za 2-3 stovky (vtip a popichování, samozřejmě!).

Jo, a zjišťuji, že mám doma mimo auta ještě osum spalovacích motorů v nejrůznějších mašinkách a všechny slouží do roztrhání klikovky. Nebýt nehod a ohnutí, jako jsem popsal výše, nic jsem nevyhodil, vše funguje bez problémů i při mojí zanedbatelné péči.

Tak, teď do mě pánové "podnikatelé", je víc a houšť, že jsem si dovolil tohle kacířství! A nejlíp, když se budete tvářit jako běžný uživatel a myslet jako Goebels ("stokrát opakovaná lež se stává pravdou")!

FIAM

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Ventilátor na krbová kamna12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika