Krovinorez - poradte
|
|
|
|
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 29.5.2011 22:39
S tím souhlasím. Myslím že pisatel je totožný od kterého jsem dostal e-mail a tak ví, že opravdu mohl narazit na tzv. "páteční" stroj z 13-tého dne měsíce. Možná by ho mohla uklidnit i má osobní zkušenost s pilou od jednoho renomovaného výrobce, kdy jiný vlastník měl s ní neustálé problémy. Vykoupil jsem ji, prošel, dal jí co bylo třeba a dnes na ni nedám dopustit. Bohužel, ale bylo to asi spíše v rukách a ne ve stroji. Podotýkám, používám ji na přesílenou hmotu, kam je předurčena! Tím nechci předjímat že ona MS-290 je nějak špatně nebo nesprávně používána, ale mnohdy se závady začnou řadit jako následek prvotní poruchy pěkně do řady za sebou. Takže znalost konkrétních závad a jejich posloupnosti mnohdy řekne dost sama. Někdy tzv. předržená závada (vědomá práce s "malou banální" závadou), může zapříčinit sérii závad většího kalibru. U křovinořezů je takovým spouštěčem i práce se strunovou hlavou bez krytu a seřezávače struny a dlouhou strunou. Dostává řádně zabrat jak převod, tak uložení hřídele a především motor. Vím, když ono to tak krásně odsejpá, že? Jenže...
|
|
 |
|
 |
 |
|
M. P. - (24) - 179.249 (?), 30.5.2011 12:34
Nevím jestli je Dolmar 290 špatně dělaná, ale skoro každý stroj má nějaké mouchy. Doporučil bych opravit, protože závada tu nebyla upřesněna. Na každém stoji se může objevit nějaký "zmetek" obzvlášť pokud jsou stroje stavjeny tzv. "na cenu". Sám mám sekačku Husku a během záruky se dvakrát vysypala. Prodejce byl tak hnusnej, že bych si příště o něj neopřel ani kolo... Ale stroj teď maká více jak 15 let bez poruchy a prodejce mezitím zkrachoval. Ale zase záleží na závadě. Nemá cenu provádět opravu za cenu nového stroje...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 110.9 (?), 30.5.2011 15:06
Nemyslim si, ze by som stroj nejako moc namahal. Pouzivam dokonca len 20mm strunu, aby som tak nezatazoval hlavu/ predpisana je 24mm/.Mam tri vzduchove/molitanove/ original filtre, ktore neustale vymienam, napr. po tych 6 tich hodinach kosenia, pravidelne mazem hlavu, pouzivam len orginal olej od dolmaru, nameriavam pomocou odmerneho valca, palivo si kupujem len na kosenie, ziadne zarabanie na mesiac dopredu. Tak ja neviem, co by som este u znackoveho krovinorezu mal robit. Nikdy som nekosil bez krytu s dlhym siklonom. Stroj mam v servise, kde mi bolo povedane, ze pravdepodobne mi odislo zapalovanie/,, asi to dobre, co Ste napisali Phelon/. Presne po roku a aj vtedy 2010/, po par hodinach kosenia.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 179.249 (?), 30.5.2011 15:44
Kolikrát už jste to měl na reklamaci, při třetí reklamaci můžete odstoupit od smlouvy a nemusí se jednat o stejnou poruchu. Stačí, že jste věc řádně užíval atd. Osobně bych o tom uvažoval.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 225.53 (?), 1.6.2011 14:41
Stroj je uz po zaruke a toto je na nom uz stvrta zavada. Uz som ho ani nedal do servisu Makity, lebo by som sa asi nedoplatil. Asi koncom tyzdna sa mam ozvat. Nie je ziaden podomovy majster, ale clovek, ktory sa zivi servisom a predajom zahradnej techniky roznych znaciek. Tak uvidim. Dakujem vsetkym za reakcie.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|