Křovinořez nestartuje

host - 21.233 (?)
3.6.2018 16:23
Když je svíčka mokrá, tak tam benzín jde, když hází jiskru, tak vše ke svíčce na 90%jde, tak nemusí chytat svíčka pod tlakem, nebo se to uchlastává-zaseknutý sytič apod.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 208.77 (?), 29.5.2018 11:09, zobrazeno: 13992x

Dobrý den, již 7 let mám křovinořez Variolux, zcela bez problémů. Včera jsem sekal trávu, vypnul motor cca na 15 minut a ten potom již nenastartoval. Svíčka je mokrá, jiskru hází (i když se mi zdá slabá), palivo je v pořádku, tlačítko v poloze Start, půl dne jsem se s tím mordoval a nic, ani neškytne. Zkoušel jsem měnit svíčku, po startování je od benzínu mokrá, ale také nic. Může to být zapalováním? Pokud máte nějaký tip, předem moc děkuji.

Honza.

host - 186.163 (?), 3.6.2018 13:37

Ahoj. Podívat se na sitič, trisky, filtr, koncovka na svičku a na klapku v karburatoru. Musí to chytnout. Kompresorem profouknout cely karbec.

host - 21.233 (?), 3.6.2018 16:23
Když je svíčka mokrá, tak tam benzín jde, když hází jiskru, tak vše ke svíčce na 90%jde, tak nemusí chytat svíčka pod tlakem, nebo se to uchlastává-zaseknutý sytič apod.

Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 190.223 (?), 3.6.2018 23:40

Koroze kontaktů nebo nečistota a tlačítko start může zůstat rozpojené (izolační mezírka). Pokud po předchozím sekání nejde motor nastartovat, tak párkrát procvakám tlačítko start a další 3 tahy za šňůru startéru dělám bez sytiče. Obecně u všech dvoutaktů a některých 4T je potřeba střídat 3 zatažení se sytičem a 3 zatažení bez sytiče, aby jste měl jistotu, že motor nepřechlastáváte. Při teplejším motoru se poměr tahů se/bez sytiče mění (např 4× bez + 1× s + x× bez,...). Při teplejším počasí může být teplota motoru i po 15 minutové pauze takový, že je potřeba startovat bez sytiče i kdyby to mělo naskočit až při 5tém tahu. Lepší o 2 tahy navíc pro vyhnání vzduchové bublinky z karburátoru, než přechlastaný motor už po prvním potáhnutí.

Pokud je motor příliš přechlastaný, nestačí jen těch několik tahů bez sytiče a je potřeba pár tahů "bez sytiče a s vyšroubovanou svíčkou".

SfK.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:14
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025