Křovinořez do 6000
|
|
 |
 |
host - 59.39 (?) 26.6.2013 23:13
No, jen jsem dal do placu svoje zkušenosti s levnýma mašinkama... Tak mě hned nekamenujte. V lese mi půjčovali na práci Stihl nebo Johnsered, byly samozřejmě daleko příjemnější, ale taky ne za 6 litrů, jak kolega potřebuje. Shrnu to : Velkej obsah opravdu má přebytek výkonu, a pokud beru v úvahu že je to horší kvalita, tak jde o to, že ho nemusím tak hnát jako malej, takže má šanci přežít. Kvalitním nástrojem a postrojem se podstatně zlepší pracovní výkon a ergonomie, takže i ta čína nakonec jde použít celkem efektivně. Váha je podobná profi strojům, to je asi jedno, trubka je dlouhá, takže dobrý i pod stromama a dá se jít hodně do šířky. Riwall 520 je na poště, tak kdyby někdo byl zvědavej, poreferuju, zkusím ho o víkendu se seriovým vybavením . Měl by mít lepší některý věci než moji dosavadní dva číňani, a je z obchodu v Dobrušce. I s olejem (nemyslím tím M2T ) a vazelínou platím 5300. Další věci co mám ze starýho stojí: Bezčepová hlava Oregon cca 500,-, struna Duoline 3 mm drahá ale dobrá, trojzub Oregon 350 mm / tl. 4mm kolem 450,-, opěrná miska 50 mm nevím kolik, asi 150,-?? . Takže do 7000 v pohodě. Postroj uvidím jak bude vypadat v reálu, kdyžtak mám starej Balance 35 z HQ, dá se koupit asi za 1200,- a je OK, koupil jsem ho jetej od kámoše a dva roky ho používám v poho...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 88.166 (?), 24.6.2013 13:50
Dobrý den,
zareaguji se svým názorem, jelikož jsem něco podobného řešil měsíc zpátky a jelikož nemám zkušenosti, rozhodování bylo ěžké.
Nemám rád nekvalitu a zvlášť u složitějších zařízení, jako je benzínový motor se mi do toho nechce. Na druhou stranu značkové stroje jsou drahé.
Podle mě jsou tu varianty
1.na takto malý pozemek na sekání 3x ročně bych nekupoval křoviňák - půjčil bych si ho od souseda, v půjčovně nebo posekal kosou
2. pokud se parametry můžou změnit - tedy častější sekání, zvětšení pozemku...
a) koupit levný stroj - podle mě důležitá není značka ale možnost rychle vrátit, výměnit nechat spravit - Bauhaus apod.
b) střední cesta kvalitu - s nižším výkonem
c) lepší kvalitu - přidat peníze
Já bych šel asi první cestou - půjčovné cca 400/den+ doprava 1200,- rok
pokud je nutnost koupit ho tak, což bylo u mě zvolil jsem - HITACHI CG31EB(S)
Přímo v Brněnské prodejně - mají ho tam podtsatně dražší. když řeknete že na netu za 6000,- tak Vám to dají.
Sekal jsem s ním 2x - dvojitý popruh, sekání v pohodě, na menší pozemek do 600m2 stačí
|Rozhodnutí je na Vás.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.242 (?), 24.6.2013 15:13
Dobrý den. Tiež by som potreboval poradit ohladom vyžínača alebo skorej krovinorezu. Najprv som premýšlal nad elektrickým-tahat všade kábel ktorý sa zapletie-zamietol som. Tak uvažujem nad benzínovým od Dolmaru-kamarát mi ju splaší za cca 65% cenu oproti bežnej cene v odchode. Nebudem ju používat v profi nasadení. Budem ju používat na kosenie trávnika pred domom, kde kosačku nemá cenu vytahovat-členitý povrch+jarok a nejaké kroviny okolo ktorých treba trávu posekat. 2. za záhrasou je neudržiavaný pozemok, o ktorý sa majitel nestará a je viacmenej neznámy-za 2 roky už 5. Kedže tam rastie burina, ktorá prerastá i k nám, tak by som bez vedomia majitela raz mesačne ten bordel zkosil krovinorezom. vedeli by ste mi poradit nejaký model od Dolmaru? Dakujem za odpovede.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.242 (?), 24.6.2013 17:11
ešte dodám, že cenová relácia do 420€.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 10.238 (?), 25.6.2013 7:14
S M2T by se za dva roky zadřel sebelepší a sebeznačkovější křovinořez. Ale dobrou hlavu a popruhy už máte v ceně. A při dodržování alespoň minima správné údržby a používání vám vydrží mnoho let.
Křovinořez alespoň 50ccm je úplná blbost. Tento objem je u křovinořezů horní hranicí strojů pro náročné profi a komunální použití. A věřte, že čína s tímto objemem se nikdy ani nepřiblíží výkonu (rozuměj celkovému při sečení, ne syntetickému motoru) který mají profi stroje od Stihlu, HQ...
O nějaké ergonomii, únavě a pohodlí při práci snad ani nemá cenu mluvit. Na 2ha už to chce opravdu dobrý stroj.
Na druhou stranu dotaz původně zněl na 250m2 a to je jiná. To posečeto prakticky čímkoliv. Značku neporadím ale bral bych 2-takt (jednoduchost), výkon někde kolem 1-1,5kW a koupit v kamené prodejně kvůli snadné reklamaci.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 59.39 (?), 26.6.2013 23:13
No, jen jsem dal do placu svoje zkušenosti s levnýma mašinkama... Tak mě hned nekamenujte. V lese mi půjčovali na práci Stihl nebo Johnsered, byly samozřejmě daleko příjemnější, ale taky ne za 6 litrů, jak kolega potřebuje. Shrnu to : Velkej obsah opravdu má přebytek výkonu, a pokud beru v úvahu že je to horší kvalita, tak jde o to, že ho nemusím tak hnát jako malej, takže má šanci přežít. Kvalitním nástrojem a postrojem se podstatně zlepší pracovní výkon a ergonomie, takže i ta čína nakonec jde použít celkem efektivně. Váha je podobná profi strojům, to je asi jedno, trubka je dlouhá, takže dobrý i pod stromama a dá se jít hodně do šířky. Riwall 520 je na poště, tak kdyby někdo byl zvědavej, poreferuju, zkusím ho o víkendu se seriovým vybavením . Měl by mít lepší některý věci než moji dosavadní dva číňani, a je z obchodu v Dobrušce. I s olejem (nemyslím tím M2T ) a vazelínou platím 5300. Další věci co mám ze starýho stojí: Bezčepová hlava Oregon cca 500,-, struna Duoline 3 mm drahá ale dobrá, trojzub Oregon 350 mm / tl. 4mm kolem 450,-, opěrná miska 50 mm nevím kolik, asi 150,-?? . Takže do 7000 v pohodě. Postroj uvidím jak bude vypadat v reálu, kdyžtak mám starej Balance 35 z HQ, dá se koupit asi za 1200,- a je OK, koupil jsem ho jetej od kámoše a dva roky ho používám v poho...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|