Jednoosý malotraktor na zahradu

host - 72.10 (?)
8.10.2008 13:24

Jestli můžu doporučit tak Vari nebo Terru podle toho v jaké cennové relaci scháníte stroj. Já mám Terru z roku 1977 a mimo benzínového ventilu a kolínka vzduchového filtru jsem nepotřeboval nic. Sekal jsem s ní zahradu 5000 m2 a v roce 1990 jsem přikoupil pojezdovou převodovku. Oproti Moutfieldu se jedná o profi stroj a pokud by jste viděl jak vypadá dvouosý maloraktor od Moutfieldu po pěti letech častého pouřívání tak by jste se pro tuto značku asi nikdy nerozhodnul. Nyní sekám zahradu Starjetem z Jičína a taky předu spokojeností. Takovou techniku ani u Moutfieldu neprodávají protože má 2V Vanguard a Tuff Torq K 62.

Jirka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 74.223 (?), 7.10.2008 13:39, zobrazeno: 10017x

Dobrý den, mohli byste poradit s výběrem malotraktoru na zahradu o rozloze 3000 m2? Zahrada je v jadné třetině do svahu, asi 12 až 150. Jedná se mi především o vyvážení palivového dříví k domu, traktor baz předku tam má problém, uvažoval jsem o vari nebo mountfield, vari je o dost dražší.  Rozlohu uvádím proto, že bych to s tím případně i sekal a sušil. Když to ale spočtu i s vozíkem a sečením a obracením-při nových věcech, asi bych měl za tu cenu zetor... tak nevím... Běhat s kolečkem do kopce ale už nechci, to si připadám jak v jiném století. J.

antoninkouba - (10) - 51.161 (?), 8.10.2008 7:51

Jestli nevíte zda Vari nebo Mountfield, tak já osobně bych se přikláněl k Vari. Je tam převodovka, má řazení, ale doporučoval bych dvoutaktní motor a to kvůli svahu. Mountfield má pohony řemenem, pokud chcete zařadit vyžší rachlost tak musíte přehodit řemen na jinou řemenici atd. což se mě osobně zdá jako dosti hloupé řešení a takových věcí je u Mountfieldu více. Tím nehaním Mountfield, mám doma křovinořez OLEO MAC 725 T ERGO a jsem s ním velice spokojen. Nechápu, proč chcete kupovat nový stroj, Vari se nechá sehnat za 30-35000,-Kč s dá se říci kompletním nářadím včetně sekačky a nejsou to staré modely. Motoru bych se nebál, píst stojí 300,-Kč, dvě ložiska, dvě gufera, nějaké to těsnění a máte GO motoru za pár korun, převodovky jsou robusní a vydrží při slušném zacházení mnoho motohodin.Je to pouze můj osobní názor.Tonda

host - 168.167 (?), 8.10.2008 13:19

Také bych se nebál koupit jeté Vari. I když, já jsem si před lety raději koupil nové... co se týče velikosti zahrady, jsem na tom podobně, asi 3500m a je to pro VARI tak akorát - něco se poseká, něco zorá, něco přiveze. Ale v každém případě to chce vyrobit maximum adaptérů doma - pořádný vozík, sulku, naviják, radlici,... tím se celý systém dost zlevní.  

host - 72.10 (?), 8.10.2008 13:24

Jestli můžu doporučit tak Vari nebo Terru podle toho v jaké cennové relaci scháníte stroj. Já mám Terru z roku 1977 a mimo benzínového ventilu a kolínka vzduchového filtru jsem nepotřeboval nic. Sekal jsem s ní zahradu 5000 m2 a v roce 1990 jsem přikoupil pojezdovou převodovku. Oproti Moutfieldu se jedná o profi stroj a pokud by jste viděl jak vypadá dvouosý maloraktor od Moutfieldu po pěti letech častého pouřívání tak by jste se pro tuto značku asi nikdy nerozhodnul. Nyní sekám zahradu Starjetem z Jičína a taky předu spokojeností. Takovou techniku ani u Moutfieldu neprodávají protože má 2V Vanguard a Tuff Torq K 62.

Jirka

host - 74.223 (?), 8.10.2008 20:19

Dík za názor, asi půjdu do jetého vari. Raději bych ale čtyřdobý motor honda, pouze ve svahu to zas nebude- s jakými závadami bych se tam mohl potkat? Kdyby nebyl v moc špatném stavu, mohl by být ještě dobrý myslím. V inzerátech jsou GV 160. A ještě dotaz-na sečení musí být jiná převodovka, nebo jen malá kola? Dík J.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 8.10.2008 21:07

GXV 160 jsou nejlepší motory od Hondy - profi OHV. První máme od r. 1995 a nepotřeboval nic kromě trochy údržby a využívám je hodně. Sečení máte možnost buď s převodovkou DSK316 a adaptér, nebo přehodíte motor na celý podvozek - sekačku. Tu jsme měli od Dakru a sloužila výborně. Osobně bych volil jetý stroj pouze s někým, kdo tomu rozumí, neboť se dá taky koupit přidřený motor, poškozené soukolí, nebo protočené hřídele na převodovce - nápravě. Jinak to ale vychází podstatně přijatelněji a životnost je tak velká při minimální údržbě, že se není čeho bát. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz