Potřebuji poradit s výběrem samosběrného traktoru pro sekání trávy na mírně svažitém terénu o rozloze 105.000 m2, s pravidelně sekaným, ne přiliš kvalitním travním povrchem, s místy osazenými listnatými dřevinami (dub, buk, jeřabina). Uvažuji se sekáním cca 8x ročně a aby bylo možné traktor využívat i k ostatní nutné údržbě sekané plochy (vozík na odvoz zahradního odpadu, vertikutátor, provzdušňovač, drtič větví). Nemám ponětí, jaký je vhodnější sběr trávy (vaukový, mechanický) na místy vlhkou trávu a jak silný motor by na tuto plochu byl dostačující, stejně tak šířka žacího ústrojí. Koukal jsem na net Mountfieldu a odhadem bych se přiklonil k dvouválcovému motoru 20 HP se dvěma rotačními noži. Mohl bych zde požádat někoho zkušeného z oboru o názor? Dosud jsem tuto plochu sekal samochodnou rotačkou s bočním výhozem, ale to následné hrabání mi už leze krkem. Nejde mi ani tak o rychlost posekání uvedené plochy, ale spíš o kvalitní, spolehlivý stroj s dostatečným výkonem, u kterého se nebude ucpávat výstupní otvor posekanou, mnohdy vlhkou trávou (zastíněné plochy).
Děkuji předem za odpovědi.