Jaký kultivátor?

host - 27.38 (?)
7.10.2010 8:49

Ja používam home-made kultiváčik. Motor je z nejakej (neviem typ) českej dvojchlapovej píly z 60-tych rokov, teda má ca 40-50 rokov, pred ca 10 rokmi vybrúsený, prekrúžkovaný, preložiskovaný, preihličkovaná kľuka, jednorýchlostná pevná prevodovka, odstredivá spojka - sám som ju kreslil - je to ťažký neohrabaný, ale výkonný tank, keď to porovnám s továrenským hrabátkom, čo má kamarát...  Záhradu mám skultivovanú za ca 15 min, pri otcovi takisto, i keď je fakt, že je to riadne fitnesko. čiže na tej mašine robím pre seba asi 30 min do roka a potom ešte kamarátom, potom to ešte chodí po celej dedine, na ďašiu jar musím zisťovať, kde to vlastne skončilo, robí s tým hocikto,  a už asi piaty rok sa chystám, že tomu spravím lepšiu údržbu.   Leže tohto roku zase nevydalo, tak snáď o rok... Lejem do toho SHELL Natural 95-ku so STIHL-om 1:40 a v prevodovke PP90 H príp. Hypol.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 233.128 (?), 23.9.2009 0:18

Ja osobne som s takym kultivatorom nepracoval ale rodina to ma a nevelmi je s nim spokojny ma aj prislusenstva ako vyoravač zemiakov a obhrnač ale chodim mu to robit ja s agzatom lebo to nevladze najme ked je tvrdšie.Dalo by sa povedat že sa viac zapoti ako keby to spravil ručne.Do malej zahradky pri dome na zeleninu a tak to stači ale ja som radšej volil agzat.S agzatom som aj oral zahradku samozrejme aj kultivoval, obhrnal a vyoraval zemiaky a aj dost potiahne na vlečke a v zime mam k nemu spravenu radlicu na sneh a to co som odprataval par hodin mam za pol hodinku.

host - 69.102 (?), 28.9.2009 20:42

Mal som dlhé roky rotavátor Pa 80. Vzhľadom k tomu, že roky pribúdajú a síl ubúda a predmetný rotavátor nedokázal orať, kosiť ani vyorávať hľadal som zostavu malotraktora, ktorý to všetko dokáže a nemá viac ako 100kg. Po prezretí všetkých stránok o VARI, AGZAT a iných renomovaných značiek som náhodou natrafil na MKS 60 od p.Staufčíka a tento stroj ma oslovil. Po dôkladnom prezretí jeho stránok a osobnej návšteve u samotného výrobcu som sa preň rozhodol a dnes po 2 rokoch prevádzky môžem povedať, že to bola dobrá voľba.Motor Tecusech štartuje vždy na druhé zatiahnutie. Orba s obracákom perfektná - oral som vlani i trávnik, ktorý nebol oraný min 30 rokov. Vyorávanie zemiakov - lepšíe ako z TK-ačkom. Riadkovanie pre zemiaky s dvojriadkovačom - perfektné.Vrcholom všetkého pohodlia je kosenie s jednobubnovou kosačkou, pri ktorej je nenahraditeľná škála 5-stupňovej prevodovky.Mal som možnosť pracovať i s AGZATOM. Je to nepochybne dobrý stroj ale jeho váha je pre mladších a silných.  MKSje pre starších a rozvážnejších. Mks sa pre mňa stal denným pomocníkom a priznám sa nič iné by som pre záhradkárov s výmerou okolo 50 árov neodporúčal.

host - 27.38 (?), 7.10.2010 8:49

Ja používam home-made kultiváčik. Motor je z nejakej (neviem typ) českej dvojchlapovej píly z 60-tych rokov, teda má ca 40-50 rokov, pred ca 10 rokmi vybrúsený, prekrúžkovaný, preložiskovaný, preihličkovaná kľuka, jednorýchlostná pevná prevodovka, odstredivá spojka - sám som ju kreslil - je to ťažký neohrabaný, ale výkonný tank, keď to porovnám s továrenským hrabátkom, čo má kamarát...  Záhradu mám skultivovanú za ca 15 min, pri otcovi takisto, i keď je fakt, že je to riadne fitnesko. čiže na tej mašine robím pre seba asi 30 min do roka a potom ešte kamarátom, potom to ešte chodí po celej dedine, na ďašiu jar musím zisťovať, kde to vlastne skončilo, robí s tým hocikto,  a už asi piaty rok sa chystám, že tomu spravím lepšiu údržbu.   Leže tohto roku zase nevydalo, tak snáď o rok... Lejem do toho SHELL Natural 95-ku so STIHL-om 1:40 a v prevodovke PP90 H príp. Hypol.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz