Jaký kultivátor

host - 234.140 (?)
5.4.2013 8:33

Mate pravdu, Mirku, ked je slaba konstrukcia, velka pridavna zataz moze sposobit slabemu rotavatoru problemy. Preto preferujem rotavator bytelnej konstrukcie s radenim rychlosti, ktory je mozno este v pripade potreby zaťažiť, a neurobi mu to problem. Tiez po zahonku prejdem 2-3 krat a to bez zataze, regulujem to rovnako ako vy nastavovanim brzdiacej motycky a vsetko je OK. Ovsem v horsej udupanej zemi (lebo napr. bol tam chodnik, alebo jazdilo sa tam celu sezonu s vleckou hore-dole, alebo v tazsej pôde, alebo v ilovitej pôde a pod.) to nestaci, ani ked to prejdem 10-krat(!) s lahkym strojom - lahky rotavator vzdy poskakuje po vrchu po hrudách, a motycka nepomaha, lebo cely stroj nema dostatocnu hmotnost na rozbijanie tvrdych hrud, iba ich odsúva.   Tazsi rotavator to rozpracuje na jemno tak, ako je treba.    ___pooh.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 154.158 (?), 7.3.2013 10:15

Zkuste také Mountfield, mají dobré kultivátory MS 16, je to stavebnicový systém, kvalitativně velmi dobrý, vynikající servis. Doporučuji

host - 69.33 (?), 7.3.2013 15:38

Zdravim

oponujem, mam vinohrad v kopci a doporucujem lahky 36 kg rotavator- sa nezahrabava, vari je dobre len na rovinu. Mam MTD 245 a nebanujem.

Peter

host - 17.55 (?), 7.3.2013 21:10

Tak a teď kozoraď:-). Celá diskuze je opět na začátku, ale já stejně dám přednost varině:-). Zahrádkář od Plzně

host - 154.158 (?), 14.3.2013 9:31

A co třeba kulták od MC Cullochu? Je asi za 6000 a určo lepší jak klasické značky:-)

host - 234.140 (?), 28.3.2013 12:42

Teda pravdupovediac nemyslim si, ze diskuse je na zacatku, lebo nemalo by stacit, ze niekto z roznych pohnutok uvedie dake antitvrdenie. Samozrejme je iba na vas co si kupite, co budete pouzivat. Na tomto portali v inej diskusii  Bertolini vs Vari, Agzat   pise p. Mitiska o rotavatorovani, a zrejme vie o čom hovori: 

"... Mám půdu těžkou, pravidelně oranou, zatím pracuju rotavátorem mountfield MS 06, ale nejde do patřičné hloubky, jeho 90 kg na 90 cm rotavátoru je asi málo.A pak mám hrudky a dole tvrdo, pro květiny, které pěstuju, to není ideální - pojme to míň vody a živin, než by mohlo. Děkuji, jestli zareagujete, zdraví Vlastimil Mitiska Třebíč "

V Třebíči rovnaka skusenost ako na Slovensku... smiley     ___pooh.

host - 154.158 (?), 4.4.2013 10:03

Dobrý den, máte pravdu, že čím těžší, tím lepší.

host - 8.235 (?), 5.4.2013 0:46

Když jde pouze o hmotnost, jde to vyřešit nějakým držákem na cihly a pod. Někde jsem to tu viděl, z profilů svařený a na kultivátor namontovaný rámeček a do něj založené dva kusy betonové zámkové dlažby.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 133.163 (?), 5.4.2013 7:45

Já bych byl s nějakou zátěží opatrný. Tyto lehké strojky nejsou dělané na nějaké hrubé práce a pokud ho ještě zatížím tak dostane pěkně na frak. Já ho brzdím tyčkou vzadu která je k tomu určena a raději projedu záhonek vícekrát než nechat mašinku dusit pod zátěží.

host - 234.140 (?), 5.4.2013 8:33

Mate pravdu, Mirku, ked je slaba konstrukcia, velka pridavna zataz moze sposobit slabemu rotavatoru problemy. Preto preferujem rotavator bytelnej konstrukcie s radenim rychlosti, ktory je mozno este v pripade potreby zaťažiť, a neurobi mu to problem. Tiez po zahonku prejdem 2-3 krat a to bez zataze, regulujem to rovnako ako vy nastavovanim brzdiacej motycky a vsetko je OK. Ovsem v horsej udupanej zemi (lebo napr. bol tam chodnik, alebo jazdilo sa tam celu sezonu s vleckou hore-dole, alebo v tazsej pôde, alebo v ilovitej pôde a pod.) to nestaci, ani ked to prejdem 10-krat(!) s lahkym strojom - lahky rotavator vzdy poskakuje po vrchu po hrudách, a motycka nepomaha, lebo cely stroj nema dostatocnu hmotnost na rozbijanie tvrdych hrud, iba ich odsúva.   Tazsi rotavator to rozpracuje na jemno tak, ako je treba.    ___pooh.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 133.163 (?), 5.4.2013 10:01

Pokud to rotavátor nezvládne tak to musím nejdříve porýt. frown

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025