Jakou sekačku s pojezdem

host - 198.206 (?)
26.5.2008 10:25

V diskuzi pod názvem Viking řeším podobné téma. Mám zhruba stejnou plochu na sečení, volím 41 cm záběr pro lepší točení kolem stromů a jiných překážek. Potřebuji také často zajet a vrátit se zpět, proto se mi zdá Viking plastový jako dobrá volba. Nebude těžký na tahání. Ono také záleží kdo bude se sekačkou jezdit, pro ženu je lepší lehčí sekačka. Dosud jsem sekala malou sekačkou elektrickou s malým košíkem a samo že bez pojezdu. Mohu říct, že když se koš naplnil tak jsem v rukou po hodině už citila jak se ozývá tenisový loket a raději jsem často vysypávala. Takže teď doufám že si odlevím alespoň tím pojezdem. Jinak Honda se mi taky moc líbí, ale nehodlám po každém sečení omývat a sušit sekačku a bát se aby nezrezivěla.

Přeji Vám dobrou volbu!

jana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 67.144 (?), 26.5.2008 10:13, zobrazeno: 5170x

Prošel jsem veškerá vlákna, ale nějak stále nevím, jakou vybrat sekačku pro nový trávník cca 700m2, nevím jakou šíři záběru vybírat, líbí se mi Honda HRG 415 C3 SDE, ale nevím jestli 41cm není málo, jestli za ste¨jné peníze raději vít něco od Alka nebo Toro?  Díky za rady a zkušenosti, zajímá mě i skladnost.

host - 198.206 (?), 26.5.2008 10:25

V diskuzi pod názvem Viking řeším podobné téma. Mám zhruba stejnou plochu na sečení, volím 41 cm záběr pro lepší točení kolem stromů a jiných překážek. Potřebuji také často zajet a vrátit se zpět, proto se mi zdá Viking plastový jako dobrá volba. Nebude těžký na tahání. Ono také záleží kdo bude se sekačkou jezdit, pro ženu je lepší lehčí sekačka. Dosud jsem sekala malou sekačkou elektrickou s malým košíkem a samo že bez pojezdu. Mohu říct, že když se koš naplnil tak jsem v rukou po hodině už citila jak se ozývá tenisový loket a raději jsem často vysypávala. Takže teď doufám že si odlevím alespoň tím pojezdem. Jinak Honda se mi taky moc líbí, ale nehodlám po každém sečení omývat a sušit sekačku a bát se aby nezrezivěla.

Přeji Vám dobrou volbu!

jana

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 26.5.2008 10:56

6 let vlastním Alko 6000 4-takt, záběr 51 cm (pokud se nemýlím) , motor Brigss Stratton, Plastové odolné šasi, Absolutní držák. Za dobu dosavadního chodu pouze měněn olej a broušený nůž. Když bych počítal, kolikrát jsem bez následků najel na kámen nebo i pařez..

Letos jsem měl pocit, že sekačka není v kondici, vyměnil jsem olej a po 6 letech svíčku (jela stále na první) a sekačka opět ožila. Stále spolehlivě chytá na první škubnutí..

Silný výkon, robustnost, výkon, v době nákupu největší koš na posekanou trávu. Jednoznačná spokojenost. Na podzim s ní sbírám listí, přes rok s ní drtím ostříhané psí víno a drobné větvičky z keřů a stromů do kompostéru.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz