Jakou benzínovou rotační sekačku?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                  
host - 171.198 (?) 
8.3.2012 9:22

Také si kupuji Hechta, minuly rok byl v D-testu test sekaček a Hecht test vyhrál.

Tak nerozumím hlášce jen ne Proboha Hecht.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 4.243 (?), 8.3.2012 9:42

Kupování sekačky za třicet tisíc a podobné ceny je podle mne šílenost a touto sekačkou sekat půl hektaru (50x100m) přerostlé trávy, kdy se vlastně jedná o stálé přetěžování masochysmus. To taky vypovídá o majiteli, když má plastový skelet podřený vlastně jen z venku od nepozorného projíždění kolem betonu a jiných překážek a ještě se k tomu hrdě hlásí. To se mi hned vybaví text o "komunálních pracovnících" že co jim patří nebo nepatří do ruky. Sám tímto pracovníkem nejsem, ale je zřejmé, že to dnes dělají vesměs soukromníci se svým "nádobíčkem" a ve veřejné zeleni se seačkou dá "najít" cokoli. "Na svém" můžu trefit kámen nebo cokoli jiného jen jednou, jestli vůbec, přece vím, co seču a za první sečení mám vyčištěno, ne? Leda že by mi závistiví sousedé pravidelně přihazovali.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 50.2 (?), 8.3.2012 19:11
Take zvazuji porizeni nove sekacky do mensi zahrady. Po delsim vahani jsem se rozhodl, ze urcite benzinovou s pojezdem. Zatim zvazuji Al-ko silver 470 BRV premium nebo Mountfield MTF 4829 PD. Doporucite nejakou z nich (nebo uplne jinou)? Co me trochu zarazi je uvadeny vykon obou sekacek. Al-ko ma motor Briggs & Stratton Series 650 a uvadeny vyhon 2,4 kW. Mountfield ma motor Briggs & Stratton 625 series (to znamena asi nizsi rady), ale uvadeny vykon 3,7 kW. Kde je chyba? Uvazuji nekde spatne?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 19.98 (?), 8.3.2012 21:34

Máte nějaký problém a tady vám ho nepomůžeme vyřešit. Kupování jakéhokoliv stroje ponechejte na kupujícím, netušíte jaké přesně k tomu měl či má důvody a žádný traktor za dostupný peníz na trhu v době pořízení sekačky nedokázal spolehlivě sebrat mokrou vyšší trávu a s ní smíchané vlhké podzimní listí.Taky manévrování ve velmi členitém nerovném terénu je se sekačkou zcela vyhovující. Co ta si nechá líbit... A navíc způsob ovládání pojezdu i celého stroje, výkon,hluk, jsem za své peníze zcela spokojen.

Plastový skelet je odřený pouze tam, kde s tím výrobce počítá (znáte ochranné lišty na dveřích automobilů, že?) a děje se tak při velmi pomalém pohybu podél betonu kde prostě není jiná možnost.Pořád lepší než vytrhávat ručně nebo dosekávat strunou, kterou pak beton ošleháváte donekonečna. Ale do toho vám nic není.Škoda, že jste naprosto nijak nepřispěl k řešení otázky, jaký skelet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 9.3.2012 9:20

Máte pravdu, nenapsal. Takže, plně souhlasím se Stanislavem Melagou a plech je na doma to nejmíň problematické a při trochu údržbě i pechový skelet přežije motor. Sám mám doma čtrnáctiletou "plechovku", tak snad vím o čem píšu. Plasty, u Hondy (Polystrong)  a i ten HQ "bakelit" zákonitě a časem strácí pružnost a křehnou a čím bídnější je zimování tím dřív. To, že to má někdo "už" šest let není při pětileté záruce argument. Proč asi na profi hondách jsou výhradně skelety slitina hliníku? Již dříve jsem se zde setkal s názorem, kdy dotyčný tvrdil, že sekačka má sloužit jemu a ne on sekačce. Bylo to myšleno směrem k údržbě. Na to se pak dá odpovědět, že auto taky myje a stará se o něj.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 203.184 (?), 9.3.2012 10:31

Dobrý den. Měl bych na Vás otázku. Jako kolegu o pár řádků výše mě zaujal rozdíl mezi výkony sekaček- Al-ko Silver 520 BRV má motor BaS Series 675 o zdviháku 190 ccm a výkonu 2,5 Kw při 2800 ot. Sekačky třebas od Mounfieldu mají daleko vyšší výkony při nižších objemech. Ale třebas sekačka od f. John Deere JM 36 má výkon ještě nišží, a to 2?3 kw. Sám potřebuji koupit sekačku benzinovou na plochu 1500m, členitější terén. A nevím, pro jakou se rozhodnout, tchán mě zrazuje od toho Al-ka. Proto se ptám, proč jsou tak velké rozdíly v těch výkonech motorů?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.107 (?), 9.3.2012 11:44

Mám taky Polystrong od Hondy a jediná údržba skeletu je oškrábnutí případně nalepené trávy.HQ "bakelit" byl skutečné fuj ale dnes jsme jinde.Souhlaste si s kým je libo, nezapomínejte tady ale zoufalcům, kteří pro domácí použití zvolí "nejmíň problematický" kov a pak tu chtějí radu jak opravit prodřený či rezatý skelet včas poradit co s tím. Taky by mě zajímaly ty značky a jejich modely s proraženými skelety od kamení.A profi modely do toho netahejte.

Tyhlety militantní fanatické názory mám moc rád.Můj názor je správně a basta a běda, jak se někdo ozve, že? Kde budou dnešní sekačky za 14 let? A je jedno s jakým skeletem.Při dnešní "plastové" konstrukci motorů je úplně jedno, co si kdo pořídí za skelet. To jen prodejci značek, které nemají slušný plast v nabídce se můžou zase před sezonou potrhat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 9.3.2012 12:10

Napíšete zde text a v posledních čtyřech větách si ho zodpovíte a vyvrátíte, takže proč se vlastně bavíme o výdrži jakéhokoli skeletu? Jinak zdravím HQ. Kdy i sekačky budou při pravidelných servisních úkonech vyžadovat PC?
K výkonům motorů. Je třeba vědět, jakou metodou byl výkon měřen. Jsou dva a ten nižší je uživateli blíž. Pak také záleží, zda není uveden Max. výkon motoru, tedy maximálně možný pro ten který motor. Problém je v tom, že na sekačkách motory nedosahují maximálních výkonů, neb na něj nejsou nastaveny, přesněji jsou omezeny maximální povolené otáčky na regulátoru otáček. Já chápu, že neznalému se v tom dost těžko orientuje a je to jejich záměrem. Výsledkem je pak to, že si někdo koupí sekačku a myslí si, že hodnoty výkonu má plně k dispozici. Nemá a ten motor v sekačce si na ně nikdy nesáhne. V jiném stroji s jiným nastavením ano. Al-ko bych se nějak nebál. Není o nic horší, než jiné podobné sekačky. Ono těch výrobců sekaček není tolik co značek pod kterýma se prodávají, takže...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 9.3.2012 12:48

Jo a ta nová procedůra měření výkonu je SAE kde dříve deklarovaný motor s 5.5 HP a 11.4 Nm krouťáku má podle SAE 4.4 HP a 9.1 Nm. Jak jsm již psal, je to norma, která je blíž skutečnosti. Měření se seriovým filtrem vzduchu, tlumičem výfuku atp. Dá se o tom něco najít.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 102.7 (?), 9.3.2012 15:13

Do kamene vych vytesal poslední větu pana 42 43:
Ono těch výrobců sekaček není tolik co značek pod kterýma se prodávají, takže...
  Kdo kupoval v posledních letech víc sekaček potvrdí, nejen že funkční rozdíly mezi jedenotlivými stroji v téže cenové kategorii jsou minimální, ale taky že jednotlivé sekačky naprosto různých značek se sobě tak nebezpečně podobají, že podezření na společného výrobce hraničí s jistotou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika