Husqvarna W 53CS/B - profi sekačka
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 67.183 (?), 9.6.2010 21:48, zobrazeno: 7323x
Chtěl jsem se zeptat jestli má někdo praktickou zkušenost s touto sekačkou. Mám s ní v úmyslu sekat pozemek asi o rozloze 1000m2. Občas to nestihnu a tráva se mi na něm vyhoupne asi do výšky 30-35-40 cm, takže bych se chtěl zeptat, jestli by tento model sekačky na takovou práci stačil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.36 (?), 14.6.2010 16:17
Prosím, prosím,mám naprosto stejný dotaz, dnes jsem se radila v prodejně Husq.,bylo mi řečeno že na přerostlou trávu určitě určená není, je třeba sekat nadvakrát, sekačka vypadá ale tak vyfikaně a robustně, že si myslím, že by to pro ni až takový problém neměl být...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 59.26 (?), 14.6.2010 21:13
Dobrej, sekačku W53C znám a rozhodně nechápu proč vám v prodejně tvrdí, že by to nezvládla. Spíš si myslím, že je ale pro vás zbytečně dráhá. Výhodou této sekačky je, že má tlakové mazání a převodovku na které si můžete zvolit rychlostní stupeň pojezdu a nemusí vás zajímat v jakém svahu sekáte. Pro pána co potřebuje sekat pouhých 1000 m2 bych doporučil něco jednoduššího a levnějšího. Buď to LC48 V nebo R 150 SV. První jmenovaná má skelet z pozinku a druhá z hořčíkové slitiny. Obě z vládnou i vyšší trávu, než z miňovaných 40 cm. Jediný co to obnáší je, že budete častěji běhat s košem! A nezapomeňte, že tráva by se měla sesekávat maximálně o dvě třetiny nárustu, tedy pokud vám záleží na kvalitě trávníku. A z praxe, mám odzkoušeno, že R 150 SV zvládne i 60cm vysoký černobýl! Není to žádný anglický trávník, ale jdeto!!
M.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 67.183 (?), 23.6.2010 23:08
Pozemek sice není příliš velký-je to přes 1000m2, ale dost hrbatý(krtince, mraveniště, koleje od automobilů) a navíc je část položená do kopce. Nejdedná se o žádný anglický trávník, nýbž o louku v Beskydech u mého domu. Proto jsem chtěl tlakové mazání a volbu převodu, aby vyjela kopec a při velké trávě se zbrkle nezakousla a nezastavila, ale dala se přeřadit na nižší rychlost a pomalu ji zesekla. Navíc mě zaujal hliníkový skelet. Pozin ek nechci kvůli budoucí korozi. Obecně si myslím, že musí být celkově z lepších komponentů jako u pil Husqvarna, když je zařazena do profi kategorie. Škoda, že tady není více reakcí. Bohužel i samotní prodejci Husqvarny se na mě dívali divně, když jsem je žádal o reference. Hned mi nabízeli traktor, že je o trošku dražší, ale mnohem lepší, i když je to jen základní model. Osobně bych dal přednost malé bytelné profi sekačce před traktorem z hobby modelové řady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 59.26 (?), 25.6.2010 22:34
Pakliže je to takto, klidně do ní jděte, její třirychlstní převodovka vás na jedníčku (na betonu) potáhne za sebou! A ty krtince a koleje bych řešil sečením na větší stupeň výšky sečení, protože nůž vám sice krtince atd. sebere ale pak budete muset furt brousit. Navíc nechápu proč vám nabízejí traktor, do velmi náročného terénu moc není a na příliš vysokou trávu také né, lepší by byl Rider - ale ten pravý, né ty trapné zahradní sekačky s volantem co tomu ňákej ... dal stejné pojmenování.
M.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|