Homelitka 4016 help
|
|
 |
 |
Pedros1 - (12) - 210.193 (?) 15.2.2010 23:50
No, když jsem se rozhodoval teďkom, tak jsem chtěl aby měla pevný zaklad tzn. hořčíkový obal ne plast, čel sundat samostatně válec, nebyla moc těžká, měla nějaký výkon, aby byla profi třída a krom toho za necelých 16tis + lišta a řetěz jako dárek není k zahození akorád že navíc dali lištu a řetěz 15´´ takže už jsem hned domluvil, že mi ji vymění za 18´´ a doplatím rozdíl čkoda že nebylo v akci XPG to by se mi líbilo ještě více :) a po tom co tady byl kolega ze Stihlkou hmm nějak mi nevyhovuje její tvar je to taková škaredá krabice :) jinak mu jela pěkně měl sice hobby nevím jaký model, ale byla těžší jak ta HQ nevím sice jak to je ztím, že HQ jsou číny, ale zatím jsem na všech plastech našel Sweden a štítky taky možná, že čína jsou hobby a farmářky, ale profi je asi Sweden nevím.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Jao - (28) - 146.135 (?), 13.2.2010 18:20
Ak máte veľkú garáž na náhradné diely, kupujte Homelitku každé dva roky. Ja garáž nemám, tak som si musel kúpiť pílu, z ktorej by som nemal náhradné diely a vydržala niekoľko rokov :-)
Počítajte aj s tým, že kutilsky opravované píly zvyšujú bezpečnostné riziko.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.44 (?), 13.2.2010 18:32
No, na tomto foru se doporučuje předělávání lišt ze stihlky na husqvarnu atd.Určitě bude lepší použít díly ze stejné pily, to dělají všichni.Podle zkušeností dobrý kutil zvládne více jak některý servisák, ale nikoho nikdo nenutí, aby se tímto bavil.Je to jen pro trošku technicky zdatné, které to baví a mají z toho radost.Když je někdo profi pilčík tak to neznamená že rozumí pilám a že si je může zpravovat.Ti co jsou na tomto foru považováni za jedničky, tak mají tu velkou garáž a proto mají zkušenosti s různými pilami.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Pedros1 - (12) - 210.193 (?), 15.2.2010 17:31
Tak už jsem to vyřešil, koupil jsem si HQ346XP doufám, že vydrží více než Homelitka 4016 :) snad jo ještě že teď jsou v akci :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 115.110 (?), 15.2.2010 17:51
To bylo rychlé. Rozuzlení s dobrým koncem. A počtení tu bylo taky pěkný. Přejem velkou radost z nový pilky. j.c.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.44 (?), 15.2.2010 18:43
Jistě Vám profi pilka za x krát vyšší cenu vydrží také x krát více motohodin, pokud jste na ni finančně dosáhl tak není co řešit a přeji vám také bezproblémový a bezpečný provoz.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Pedros1 - (12) - 210.193 (?), 15.2.2010 20:48
No to snad vydrží :) teda doufám je 2roky záruka a servis mám ve městě pod kopcem 4km, ale stejně tu Homelitku chci sprovoznit snad časem až na ni budu mít náladu :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jao - (28) - 146.135 (?), 15.2.2010 21:18
Tak to je poriadny JUMP z Homelitky na profesionala HQ. Gratulujem k dobremu vyberu, radost tejto pily urcite prevazi nejake to euro naviac. Len dufam ze si nenechate pokazit dobry pocit z kupy recami "odbornikov", ze ste mali ze tie peniaze kupit nieco ine, lebo D ma lepsie to a S ma lepsie ono. Prajem vela bezpecne narezanych hodin.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Pedros1 - (12) - 210.193 (?), 15.2.2010 23:50
No, když jsem se rozhodoval teďkom, tak jsem chtěl aby měla pevný zaklad tzn. hořčíkový obal ne plast, čel sundat samostatně válec, nebyla moc těžká, měla nějaký výkon, aby byla profi třída a krom toho za necelých 16tis + lišta a řetěz jako dárek není k zahození akorád že navíc dali lištu a řetěz 15´´ takže už jsem hned domluvil, že mi ji vymění za 18´´ a doplatím rozdíl čkoda že nebylo v akci XPG to by se mi líbilo ještě více :) a po tom co tady byl kolega ze Stihlkou hmm nějak mi nevyhovuje její tvar je to taková škaredá krabice :) jinak mu jela pěkně měl sice hobby nevím jaký model, ale byla těžší jak ta HQ nevím sice jak to je ztím, že HQ jsou číny, ale zatím jsem na všech plastech našel Sweden a štítky taky možná, že čína jsou hobby a farmářky, ale profi je asi Sweden nevím.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 120.195 (?), 18.2.2010 3:44
Hq sú švédske alebo USA, len niektoré diely ako napr.karburátor sú china.Je to dané globalizáciou a nedá sa s tým nič robiť.Je to presne ak ako v autách, elektronika je kompletne z číny alebo z thaiwanu ale to neznamená že napr.Škodovka neni česká.
P.s. Mysím si že pokiaľ ste s tou 346-kou už robili tak viete v čom tkvie cenový rozdiel medzi vašimi pílami a dávanie homelitky do hromady je len strata času, energie a peňazí.Treba ju zrecyklovať a možno nakoniec z nej bude niečo bohumilé a trvácne a ľudia s tým budú spokojný.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|