Homelite i4550b

host - 0.30 (?)
16.3.2012 8:26

No spražil jste mě dokonale, nicméně až na tu Kanadu jsem se zase tolk od reality neodchýlil. Pána, který zakládal toto téma pravděpodobně ani příliš do hloubky vlastnické vztahy ve firmě nezajímaly a to jestli je současný majitel číňan, nebo je pouze registrován v Hongkongu nic nemění na tom že pily prodávané v Evropě se už nevyrábí v Americe ale jako veškerou levnější techniku je vyrábí a montují v Číně. Webové stránky firmy nabízejí,  jistě né náhodou,  jako základní jazyk vedle povinné angličtiny simply chinesse, takže netuším, co vás na mém tvrzení že značku koupil číňani tak pobouřilo. Pochubuji že by vám při vašich encyklopedických znalostech uniklo, že Honkong je už pěkných pár let opět součástí číny.

Na informaci že firma ještě v pro Americký trh funguje a vyrábí v US jsem narazil na nějakém anglofonním fóru, když jsem před rokem sháněl pístní kroužky do homelitky. Samozřejmě v době krize to po roce už může být všechno jinak, případně ani zdroj té informace na fóru nemusel mít už tou dobou aktuální zprávy. Rozhodně nepoletím do Ameriky hledat pravdu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 158.130 (?), 5.4.2010 11:21, zobrazeno: 8708x

Zdědil jsem motorovou pilu Homelite i4550b, nenašel jsem ale žádné informace o této pile, může mi někdo poradit.

host - 240.130 (?), 23.2.2012 18:01

Dobrý! Mam tu samou a zjistil jsem že se vyraběla a prodavala převážně v německu. jinak nahradni dily jdou sehnat ale težce :)

host - 0.30 (?), 13.3.2012 13:54

Náhradní díly prodává servis Garland. Kdyby snad něco nebylo k sehnání, tak některé konstrukčně totožné pily prodává pod svou značkou Ryobi.

Sranda je že Homelite u nás dostala nálepku čínského šuntu, zatímco Ryobi je v povědomí jako kvalitní japonská Značka s velkým Z :-)

Jinač co se týče značky - firma je původně Kanadsko-Americká. Před pár lety ji koupili číňani aby se jejich výrobky líp prodávaly v Evropě. V Americké továrně se vyrábí pily dál, aby existoval argument, že jde o amerckou značku, nicméně co se v americe vyrobí, to se taky v americe prodá a tak vše co se prodává všude jinde je už pouze čínské provenience.

host - 21.230 (?), 13.3.2012 18:04

IP 0.30 kde jste prosím přišel na to, že Homelite koupili Číňani, značka je původně Kanadsko-Americká a v Americe se ještě vyrábí? Tolik novinek a zejména ta poslední, najednou, to musíte být velmi dobře informován. Lépe než bývalí zaměstnanci původní firmy naposled zvané Homelite-John Deer. Značka je původně ryze Americká (od roku 1924 "Homelite Corporation of America"), v průběhu let se postupně spojila s holdingem Textron a naposledy s firmou John Deer. Pak ji zakoupil jako volnou vlastník například značek AEG, Milwaukee, Ryobi, holding TTI zaknihovaný sídlem v Hong Kongu. 

host - 0.30 (?), 16.3.2012 8:26

No spražil jste mě dokonale, nicméně až na tu Kanadu jsem se zase tolk od reality neodchýlil. Pána, který zakládal toto téma pravděpodobně ani příliš do hloubky vlastnické vztahy ve firmě nezajímaly a to jestli je současný majitel číňan, nebo je pouze registrován v Hongkongu nic nemění na tom že pily prodávané v Evropě se už nevyrábí v Americe ale jako veškerou levnější techniku je vyrábí a montují v Číně. Webové stránky firmy nabízejí,  jistě né náhodou,  jako základní jazyk vedle povinné angličtiny simply chinesse, takže netuším, co vás na mém tvrzení že značku koupil číňani tak pobouřilo. Pochubuji že by vám při vašich encyklopedických znalostech uniklo, že Honkong je už pěkných pár let opět součástí číny.

Na informaci že firma ještě v pro Americký trh funguje a vyrábí v US jsem narazil na nějakém anglofonním fóru, když jsem před rokem sháněl pístní kroužky do homelitky. Samozřejmě v době krize to po roce už může být všechno jinak, případně ani zdroj té informace na fóru nemusel mít už tou dobou aktuální zprávy. Rozhodně nepoletím do Ameriky hledat pravdu.

host - 21.230 (?), 16.3.2012 16:50

To nemělo být spražení blush ale značkou Homelite se celkem dost zabývám delší dobu a mám kamaráda/y kteří ještě v původní (poslední) továrně pracovali. Že je Hong Kong nějaký ten pátek součástí Číny však ještě neznamená takové vlastnictví. Například vím o značce která je zaknihovaná vlastnicky přímo v Číně a majiteli jsou Rakušané atd.. V Americe je několik výrobců dílů na původní modely značky a je zde ještě dosti široká základna prodejců vlastnících celkem dost dílů původní výroby. Dnes nabízené stroje jsou bohužel v Americe pouze kompletovány. Pravdou je, že na domovské stránce Homelite, lze ještě získat některé part listy a lze také přímo z této pobočky i objednat některé věci. Na co díly nemají, to nemají uvedeno. To přebrali z původní firmy. Mimochodem na jakou Homelitku jste kroužky sháněl? Něco mám k dispozici.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz