Hitachi CS40EM Profi Tanaka
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 72.61 (?), 23.2.2010 14:24, zobrazeno: 8513x
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s touto pilou? Má to být profi pila lehčí konstrukce. Zajímal by mě názor zkušených. Obsah 49,9ccm, výkon 2,51kW, lišta 40 cm, řetěz 0,325", váha 5,1kg. Díky
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.61 (?), 25.2.2010 9:45
Dobrý den pane J.S.,
díky za Vaše vyjádření. Zajímalo by mě, zda-li jste s ní něco pořezal? Já jsem si ji zkoušel a naproti PS500, který má velmi tvrdé startování, bezvadně naskakuje i třeba v -10st.C a s dekompresorem je to úkon pro ženský. Je pravda, že nemá evropský design, ale celkově i s lištou je přeci jenom mnohem lehčí než PS500. Jsem drobnější postavy a po několika hodinách se rozdíl vah přeci jenom na únavě projeví. Vibrace se mi nezdály nějak strašné, beru-li běh na volnoběh i na plný plyn bez zátěže. Je pravda, že Dolmar působí propracovaněji a festověji. Fa Namir ji nyní prodává za cenu i s dárkem přes 20t. Mám možnost ji pořídit za necelých 11t. (novou). Podle Vašich zkušeností myslíte, že by bylo rozumné si takovou profi pilu pořídit? V čem spatřujete opožděnost této techniky? Děkuji za Vaše názory. I.Š.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.219 (?), 25.2.2010 12:39
Já bych si ji nepořídil i kdyby stála 9 tis jako PS500. Ten rozdíl ve váze 0,4 Kg není nijak velký. Hitachi vyrábí spoustu výrobků v Číně, tato značka v pilách nemá u nás tradici - tím pádem malé servisní zastoupení a z toho vyplývající další nevýhody. Pokud to máte na intenzivní práci a nepočítáte s délkou používání delší než 2-3 roky, tak si ji kupte. Pokud ale chcete pilu, která se bude dát opravit i za 10-15 let, kupte si nějaký současný model z produkce S, D,H. Celkově na mne tato pila působí jako model vyráběný někdy před deseti lety, jehož výroba pokračuje v některé méně rozvinuté zemi. P.G.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 44.31 (?), 25.2.2010 20:17
V podstatě je to hlavní uvedeno. Po vlastních zkušenostech, kdy jsem na takové méně se na našem trhu vyskytující značky beznadějně sháněl součástky, bych si to z důvodu dlouhodobého zajištění ND pořádně rozmyslel. Dál je dost překvapující sleva, která činí téměř 50%, pokud je pravda to, co je zde uvedeno. Já se o ceny nezajímám tak, abych se v tom dokázal orientovat, že nějaký prodejce dal slevu a pod. Běžné akce jsou cca o 2-3 tisících Kč u kvalitních značek. Už při pohledu na pilu je jasný design pil např HQ 2 profi řady, nebo podobných pil této doby, uložení páky brzdy jen na jedné straně a pod. Zvažte to a rozhodně bych si pilu před koupí prohlédl, abych si porovnal důležité detaily a jejich provedení.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.61 (?), 26.2.2010 9:37
Díky za Vaše názory. I.Š.
|
|
 |