Tak jsem vse prohlizel v OBI... Alko nevypada uplne presvedcive co se tyce designu a nekterych detailu (Comfort 40), upadavajici kolecka se zjevne daji pojistit kontramatkou. Plasty jsou v realu vzhledove trochu horsi a kosik se dost blbe nandava.. ale to je asi otazka zvyku. Je take za nejnizsi cenu a vyhodou je zajisteny slusny servis (alespon u nas). S ohledem na jejei rozsireni se asi neni moc ceho bat.
Bosch me prekvapil nizkou hmotnosti a celkovou velikosti... i ta 40ka je vcelku mala a skladna. U Bosche jsou pro ruzne sirky ruzne systemy pojistenho vypinace, ne vzdy je reseno hrazdou pouzitelnou pro obe ruce. Ma dost sklopene / zalomene drzadlo do horizontalni roviny, coz muze vadit vyssim postavam. JInak pekne zpracovan.
Gardena je take pekne zpracovana, je zjevne resena dost "na oko" s radou spise zbytecnych detailu. Preskakovani vysky se da uverit, je reseno zapadnutim plastoveho cepiku do relativne melke drazky. Vypinac ma resen specificky pro obe ruce, tezko rict jak funguje v praxi.
Nakonec jsem ale skoncil nekde uplne jinde a vyuzil akci GLOBUSu, kde ted maji sekacky TEXAS... danska firma s tradici, vyroba samozrejme nejspis Cina. Elektricka 38cm / 1400W s mulcovanim a vice stupni nastaveni vysky, shozena z obvyklych 3,8tis. na 2,7tis. Kc. 3-leta zaruka. Zpracovani se mi zda velmi dobre, velka zadni kola, kulickova loziska atd. Plasty slusne, madlo reseno dost nastavitelne s rychloupinaky, vypinac s hrazdou... proste mi to sedlo. Servis hlavni ve Vizovicich s v diskusich dobrou zkusenosti, funguji jiz ale i zastoupeni v krajich....tak se uvidi, snad nebude potreba.
Kdyby nebyla tato nabidka, tak bych asi jeste nejaky cas premyslel a vahal, takhle uz mam nastesti rozreseno.