Gardena Powermax 36E alebo Bosch Hobby Rotak 37

host - 195.94 (?)
8.8.2010 15:55
Gardena alebo Bosch, čert alebo diabol..Preto som napísal jednorazovka, lebo sa na týchto ľahkých kosačkách nedá nič skontrolovať.Keď chcete vidieť ako je napnutý remeň,museli by ste kosačku rozobrať do poslednej skrutky a to sa v záruke nesmie.Aj tak Vám to nepomôže, lebo napínať nie je ako..takisto žiadnym spôsobom sa nedá zistiť aký teplý resp. horúci je ten vysávačový motorček.Tá moja sa preto roztavila, lebo sa utrhla vrtuľka chladenia na motorčeku(nikto nemôže vedieť kedy) a mala nižšie otáčky ako motorček... možno tak fungovala odnova až došli júlové horúčavy.. Klasické sú síce ťažšie, ale spoľahlivejšie.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
trederick - (2) - 137.114 (?), 5.5.2010 12:12, zobrazeno: 15975x

Rozhodol som sa pre kúpu elektrickej kosačky, ale neviem sa rozhodnúť medzi týmito dvoma modelmi. GARDENA POWERMAX 36E alebo BOSCH ROTAK 37. Plocha kosenia je cca 350m2. Mne osobne sa viac páči GARDENA. Poradťe mi ktorú si mám vybrať? Prípadne výhody alebo nevýhody jednotlivých modelov? Vopred ďakujem za vaše názory.

host - 102.14 (?), 15.6.2010 11:24

Tiez ma zaujima vas nazor. Ja sa rozhodujem tiez medzi tymito dvoma znackami, ale mam širšie modely : 43 a 42.

Ta gardena ma pre mna jednu vyhodu, ze sa da rukovat zlozit uplne. Takze je skladnejsia.

host - 107.87 (?), 17.6.2010 13:31

Obdobny problem resim nyni i ja. Dle dohledanych uzivatelskych zkusenosti a oficialnich testu (idnes, heureka, testberichte.de) me na Gardene zrazuje hlucnost, nedrzici nastaveni vysky a netesnosti u kose. Jinak parametry jsou velmi dobre a pokud bude funkcni tak vitam obsazene mulcovani.  Rotaky si nekdo velmi chvali v testech ale prekvapive nijak zazracne nedopadly. Ja mam v obdobne ci spise nizsi cenove hladine v merku jeste Al-Ko Comfort... to take az tak netesni a u nekterych upadavaly kolecka, ale... Zda se, ze kazda ma neco pro a proti, asi take zavisi na roku vyroby resp. vyrobni serii a pripadnem pouceni se vyrobce... coz bohuzel clovek nezjisti. Pokud clovek nepujde do drazsich modelu napr. Brillu, Weibengu apod. tak se vzdy neco najde. Uzivatelska hodnoceni jsou vzdy subjektivni, testy clovek take musi brat s nadhledem. Na dryhou stranu... na chalupe funguji rodice s obyc nejlevnejsi sekackou z marketu x let a problem nehledaji 

host - 107.87 (?), 21.6.2010 11:06

Tak jsem vse prohlizel v OBI... Alko nevypada uplne presvedcive co se tyce designu a nekterych detailu (Comfort 40), upadavajici kolecka se zjevne daji pojistit kontramatkou. Plasty jsou v realu vzhledove trochu horsi a kosik se dost blbe nandava.. ale to je asi otazka zvyku. Je take za nejnizsi cenu a vyhodou je zajisteny slusny servis (alespon u nas). S ohledem na jejei rozsireni se asi neni moc ceho bat.

Bosch me prekvapil nizkou hmotnosti a celkovou velikosti... i ta 40ka je vcelku mala a skladna. U Bosche jsou pro ruzne sirky ruzne systemy pojistenho vypinace, ne vzdy je reseno hrazdou pouzitelnou pro obe ruce. Ma dost sklopene / zalomene drzadlo do horizontalni roviny, coz muze vadit vyssim postavam. JInak pekne zpracovan.

Gardena je take pekne zpracovana, je zjevne resena dost "na oko" s radou spise zbytecnych detailu. Preskakovani vysky se da uverit, je reseno zapadnutim plastoveho cepiku do relativne melke drazky. Vypinac ma resen specificky pro obe ruce, tezko rict jak funguje v praxi.

Nakonec jsem ale skoncil nekde uplne jinde a vyuzil akci GLOBUSu, kde ted maji sekacky TEXAS... danska firma s tradici, vyroba samozrejme nejspis Cina. Elektricka 38cm / 1400W s mulcovanim a vice stupni nastaveni vysky, shozena z obvyklych 3,8tis. na 2,7tis. Kc. 3-leta zaruka. Zpracovani se mi zda velmi dobre, velka zadni kola, kulickova loziska atd. Plasty slusne, madlo reseno dost nastavitelne s rychloupinaky, vypinac s hrazdou... proste mi to sedlo. Servis hlavni ve Vizovicich s v diskusich dobrou zkusenosti, funguji jiz ale i zastoupeni v krajich....tak se uvidi, snad nebude potreba.

Kdyby nebyla tato nabidka, tak bych asi jeste nejaky cas premyslel a vahal, takhle uz mam nastesti rozreseno.

host - 203.228 (?), 20.7.2010 15:27
Re: Kosačka rotak je pekná, na Slovensku drahá(v Anglicku stojí asi polovicu),len s ňou nesmiete kosiť v lete... a moja žena kosila, prehriala ju.Oprava kosačky je nerentabilná(treba vymeniť komplet motor aj to čierne šasi-roztavené od ložiska).Kosačka je už po záruke.Tak som vytiahol z pivnice starú15ročnú čínsku a s tou dokončila kosenie.Nikdy kosačku Bosch..je to jednorazovka..za tie peniaze som mohol mať dve klasické, ktoré by ma prežili.

host - 138.4 (?), 3.8.2010 14:29

Tohto roku som zakúpil gardenu 36 a súčasne aj vyžínač pro cut 1000... Zatial asi 6 kosení, záhrada asi 500m2, mal som predtým skúsenosť s kosačkou merrox- asi z baumaxu?. Rozdiel je- gardena má sliný motor, myslím že je tam prevod remeňom, hlučná rozhodne nie je, dobré je že sa dá ľahko kosiť aj bez koša alebo aj mulčovať- nemá s tým problém poseká to na drobno a trávu na trávniku ani nie je vidieť, má dobrý systém spájania častí riadidiel... jedna chybička je trošku citlivé nastavenie spínača- treba rukovať drža´t relat. pevne, na druhej strane je na oboch stranách... Nôž sa zdá byť veľmi kvalitný ale samozrejme záhrada musí byť bez konárov a kameňov.

Tak isto som spokojný s el. vyžínačom- nízke vibrácie, dobrý výkon, dobrá ergonomia držadiel, nízky hluk- viem porovnať s Al-ko 1000 a je to o triedu lepšie- po 15 mni. s al-ko mi brnia ruky po lakte.

host - 195.94 (?), 8.8.2010 15:55
Gardena alebo Bosch, čert alebo diabol..Preto som napísal jednorazovka, lebo sa na týchto ľahkých kosačkách nedá nič skontrolovať.Keď chcete vidieť ako je napnutý remeň,museli by ste kosačku rozobrať do poslednej skrutky a to sa v záruke nesmie.Aj tak Vám to nepomôže, lebo napínať nie je ako..takisto žiadnym spôsobom sa nedá zistiť aký teplý resp. horúci je ten vysávačový motorček.Tá moja sa preto roztavila, lebo sa utrhla vrtuľka chladenia na motorčeku(nikto nemôže vedieť kedy) a mala nižšie otáčky ako motorček... možno tak fungovala odnova až došli júlové horúčavy.. Klasické sú síce ťažšie, ale spoľahlivejšie.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz