Elektrická sekačka s pojezdem



host - 48.118 (?)
22.6.2009 0:30

Protti gustu zadny disputat.I ja se osobne priklanim k benzinu.Jak pisete nemate velkou plochu a v dnesni dobe alko je na stejne cenove urovni, ja elektricka.Vemte si ale pozdejsi naklady a fakturu za elektrinu, Zjistite,ze i kdyby benzinak byl trochu drazsi, za 1.sezohu jste na nule.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 249.4 (?), 19.6.2009 7:39, zobrazeno: 10581x

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s el. sekačkami s pojezdem? V součastnosti je na trhu Stiga Turbo 48el s BW   nebo   Dolmar EM 4818S. Mám plochu k sečení cca 900-1000 m2 většinou rovnou, část cca. 20 % mírný svah. Respektive terén teprve upravuji a doposud nemám žádné zkušenosti s celoročním udržováním trávníků. Od benzínových mě odrazují vysoké náklady na provoz a údržbu. Prosím o radu.    

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Roxteedy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (143) - 242.192 (?), 19.6.2009 18:05

Předně, nevím jaké vysoké náklady na provoz a údržbu máte u benzínových sekaček na mysli. Ročně litr oleje a trocha benzínu? Ostatní údržba je stejná jako u elektrických.

Vždy jsem byl příznivcem el. sekaček. Líbilo se mi, že nesmrdí. Od té doby co mám benzínovou s Briksem 6HP, už bych elektrickou nechtěl.

Rád nechávám trávu přerůst - měl jsem 1800W a s trávou měla co dělat. Nedovedu si představit, že by měla hnát ještě pojezd.

Myslím, že pokud nenecháte trávu přerůst a budete brousit nůž, mohla by velmi silná el. sekačka fungovat.  Když se koukám na ceny modelů co uvádíte, určitě bych investoval do benzínovky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 9.194 (?), 21.6.2009 19:38

Díky za Váš názor, jen jsem se chtěl poopravit - určitě jsem nemyslel několikanásobně vysoké náklady, ale přece jen cena za 2 kW / 1 hod + nějaký prodlužovák a to je vše narozdíl oproti 30 Kč / 1 litr benzínu + cena motorového oleje + převodový olej+ svíčky + filtry, to je přece rozdíl. Ne sice tisíců Kč, ale za nějaký rok se to nasčítá. Vidím to u tchána - ten už po třetí vždy cca po 5 letech kupuje benzínovou sekačku (sice levnější kategorii cca.do 7000Kč) ale moc toho ty předešlé nevydržely. Co se může pokazit u té elektrické??Ale co mě více zajímá, jestli to 1800W navíc s pojezdem zvládne. Jak píšete - moc tomu nevěříte. Je fakt, že jsem měl půjčenou 1000W a ta chudák s vyšší trávou zápasila až občas úplně zastavila. To máte naprostou pravdu!!  Každopádně díky za info. Třeba se ještě někdo přihlásí, kdo něco podobného používá a buď mi to potvrdí nebo vyvrátí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 21.6.2009 20:40

U slabších sekaček, což z pohledu výkonu motoru el. sekačky jsou, je třeba ke spokojenosti s výsledky sečení i s náročností na obsluhu sekat nepřerostlou trávu. El. sekačka má zde několikrát uvedené klady i zápory. Např. nemůžete sekat v dešti, nebo po dešti z důvodu nebezpečí úrazem el. proudem i možností poškození motoru sekačky. Pořád musíte manipulovat s kabelem, který je jednak omezení, jednak nebezpečí při přeseknutí izolace. Výhodou je snadnost obsluhy a údržba je u el. sekačky značně jednodušší. Hlučnost je také nižší u el. sekaček, stejně tak nás neobtěžují výfukové plyny. Benzínová sekačka má největší výhodu v tom, že seče rychleji z důvodu vyššího výkonu a zvládne snadněji déle neudržované plochy. Její největší nevýhodou je náročnější údržba, zejména pro technické antitalenty a také složitější uvádění do provozu, zejména při porušení doporučení v návodu na obsluhu. Z pohledu spotřeby se sice mírně prodražuje benzínový motor, ale ten zase udělá práci za kratší čas a lze jej použít kdykoliv, i při výpadku el. energie, kdy je třeba celý den nemožnost použít nic jiného na elektřinu, a proto je ideální čas sekat trávu. Ale to jsou extrémy, neboť těch výpadků je velmi málo a není to důvod proč benzín. Já největší mínus elektrické sekačky vidím v kabelu, který značně komplikuje pohyb mezi stromy a jinými překážkami a na větších plochách je to zejména při vyšší trávě menší výkon. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 48.118 (?), 22.6.2009 0:30

Protti gustu zadny disputat.I ja se osobne priklanim k benzinu.Jak pisete nemate velkou plochu a v dnesni dobe alko je na stejne cenove urovni, ja elektricka.Vemte si ale pozdejsi naklady a fakturu za elektrinu, Zjistite,ze i kdyby benzinak byl trochu drazsi, za 1.sezohu jste na nule.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 3.130 (?), 22.6.2009 12:09

  Pokiaľ Vám 1000W kosačka zastávala,1800-ka bude zastavovať viacej a to z dôvodu väčšieho záberu.

Dá sa to napísať aj takto:

Výhody elektriky:

a./ je tichšia

b./je ľahšia

c./jednoduchšia údržba

d./kosí na akomkoľvek svahu

Nevýhody:

a./ je potrebný kábel, pri 1,8Kw max 15m 3x1,5mm2

b./ pomerne nízky výkon

c./ pri servise sa menia celé celky, čím sa servis dosť predražuje

d./ životnosť stroja ako takého je cca o 30-50% nižšia

       Podtrženo a sečteno- neviem si predstaviť kosiť 9-10árov z káblom dlhým 15m, pokiaľ by mal byť dlhší, potom by musel mať väčší prierez a váha by išla hore a to spôsobom že fest. Myslím si že nebudete spokojný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 16.190 (?), 24.6.2009 8:46

Mám elektrickou sekačku 1,6Kw, se kterou 8 let sekám el.káblem 65m/postupně přidávám 20+20+25m/. S touto sekačkou nemám po dobu 8.let žádné problémy. Na nízký výkon si rovněž nemůžu stěžovat. Na jeden pozemek se dostanu 1-2krát do roka a někdy tam sekám trávu po pás-cca80cm. Sekačku postavím na zadní kolečka a sekám pod úhlem 45 stupňů a po pár metrech se vracím.Není to ideální sekání, ale konečný výsledek je dobrý.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 248.50 (?), 22.6.2009 9:51

Dobrý den toto jsem řešil koncem března.

Přesně jsem si vybral stejné modely jako vy. Modely jsou prakticky identické. Vyrábí je GGP Group.

Vyrábí je i pro mountfield.

Co se týká praktického výkonu. Vysokou trávu (nad 30 cm) srkám tak, že jedu pouze na půl šíře sekačky.  jede v pohodě.

Richard

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Roxteedy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (143) - 143.167 (?), 22.6.2009 12:28

Ještě dodám - když půjdete do benzínovky a budete koukat na peníze, klidně kupte čínu, ale se značkovým motorem. Podle mně je nejlepší Briks. Opraví vám jej všade a díly jsou dostupné. Co vím, tak motory číňan ještě tolik neumí. Pokud peníze neřešíte, jděte do značky - Honda, Viking...

Mám sekačku Hecht 6HP, moc se o ní nestarám. Jen 1x ročně vyměním olej za cca stovku a leju benzín. O svíčku se nestarám, převodový olej ani nevím že sekačka má. A myslím, že nemá :) Je to hnaný řemenem.

Když srovnáte náklady, určitě bude benzínovka dražší. Ale o kolik? O stovku ročně? Naopak, pokud srovnáte "náklady na vlastnictví" a přidáte k tomu práci se sekáním, cenu kabelu, jste na stejném...

Takže cena jako argument padá. Zůstává nám tu to, co psali chlapi - smrad a hluk. Jinak vše ve prospěch benzínovky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika