DSK317 - repase
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 128.81 (?), 28.10.2013 19:03
Dobrý večer, kotouč by se měl stahovat nějakým stahovákem. Já jsem přes otvory v kotouči protáhl na 2x drát (měděný s izolací, něco jako zvonkový), na koncích zkroutil, protáhl vzniklými oky dřevěnou násadu. Za násadu jsem zavěsil převodovku asi 5cm nad polystyrénovou desku. Jednou rukou jsem převodovku přidržoval. Lehce jsem kotouč po obvodu poklepával dřevěnou stranou malého kladívka, asi 1-2x lehce klepl na konec hřídele. Kotouč sjel velice rychle, celé to trvalo asi 15-20 min, nejdéle protažení drátu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.6 (?), 31.10.2013 17:48
No pak si tedy musíte udělat stahovák, já na to neměl čas...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 128.110 (?), 29.10.2013 20:21
Zase jsem dnes večer našel chvilku času na převodovku. Povolil jsem šroub s maticí, která aretuje rychlosti, vyjmul pružinu a kuličku. Sundal segerku na hřídelce řazení. Povolil šrouby spojující horní a spodní část převodovky, oddělil obě části, vyjmul šablonu řazení. Sejmul plastovou kuličku, matici na mechanismu zajištění 1/ R a vytočil celý mechanismus pomocí nízké matice z vnitřku převodovky. Teď přemýšlím jak mechanismus rozeberu, abych se dostal k těsnícímu O kroužku, bude se muset vyklepnout zajišťující kolík, nevím jak je zajištěný (tam mě to neteče, ale když už to rozdělávám tak bych to rád také vyměnil). Budu muset dokoupit těsnění pod šestihran mechanismu a těsnění mezi polovinami převodovky. Jak bude chvilka času seškrabu zbytky těsnění z dosedacích ploch.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 224.32 (?), 29.10.2013 22:02
daj nejake fotky... hlavne ten aretacny kolik diky moc
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.28 (?), 30.10.2013 23:27
Mechanizmus zajištění 1/ R ještě nemám rozebraný, dnes nebyl čas ani chuť. Snad zítra pak bude i fotka.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.6 (?), 31.10.2013 17:51
Slíbená fotografie rozebraného mechanizmu zajiištění 1/R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.6 (?), 31.10.2013 18:10
Zajímalo by mě jak převodovku zatěsnit. Kolík a hřídelka řazení přijdou nové O kroužky, gufero u kotouče asi nechám původní. Pod hlavou kolíku zevnitř byl fíbrový kroužek, zapaplané červeným těsnícím tmelem i v závitu. V dělící rovině horní a spodní části převodovky bylo téměř strávené zelené papírové těsnění navíc směrem dovnitř byl červený tmel, i šroubky na přírubě byly v závitech s červeným tmelem. Dnes jsem kromě odvzdušňovacího šroubu koupil i těsnění mezi horní a spodní část. Vypadá to jako zelený filtrační papír, prý se to ničím nelepí, nasaje prý olejem, no moc to nevypadá. V jiném servise mě řekli, že těsnění nepoužívají, že to lepí. Můžete někdo poradit jestli lepit, nebo jen stáhnout přes papírové těsnění? Čím zatěsnit šroub kolíku, jaký tmel v malém balení? Píše se tu o Paulinu. Nerad bych to dělal několikrát.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|