Dotaz - zahradní traktor Husqvarna - výměna oleje

host - 174.222 (?)
17.4.2007 9:39
Jo a olejový filtr ten tam asi nemám, teda doufám, že tam není.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 120.110 (?), 16.4.2007 21:32, zobrazeno: 14417x

mám nový traktor CTH 150 XP a:

V návodu k motoru (Kawasaki FH430V, plně tlak. mazaný, olej. filtr) se píše, že je třeba vyměnit olej poprvé po 8mi hod. provozu a pak po 100 hod, olejový filtr po 200 hod.

V návodu na traktor se píše, že výměna oleje a filtru se provádí po 50-ti hod. a to mi také řekli v prodejně a servis. středisku, kde jsem traktor koupil a prý není první výměna po 8-mi hodinách nutná.

No nedalo mi to a zavolal jsem na servis přímo do Husqvarny a tam mi šéf servisu tvrdí, že první výměna po 8mi hod. je velmi  důležitá a pak měnit olej každých 25 hod. a filtr po 50ti hod.

Mám v tom trochu guláš… :-). Máte s tímto někdo zkušenosti…? Dík.

host - 174.222 (?), 17.4.2007 9:37
No já mám traktor Honda s motorem Honda, takže taky japonec. Nesrovnalosti v anglickém návodu k motoru a v českém návodu k traktoru jsem také objevil. Ta první výměna je podle mě důležitá a provedl jsem jí, pak ale olej měním vždy na začátku sezóny. A neřeším kolik motohodin odjezdím. Používám kvalitní olej, nejezdím v prašném prostředí a dvakrát za sezónu vyčistím vzduchový filtr. Myslím, že cca 5 let bezchybného provozu mluví za vše.

host - 174.222 (?), 17.4.2007 9:39
Jo a olejový filtr ten tam asi nemám, teda doufám, že tam není.

host - 4.243 (?), 17.4.2007 11:13
Tu výměnu oleje před sezonou vám chválím. Nemá cenu zazimovat stroj s new. olejem. Ať se voda vysráží do starého oleje.
O motorech Kawasaki a výměny oleje v nich moc nevím, ale pětadvacet hodin na olej se mi zdá málo. Také si myslím, že olej. filtr by se měl měnit vždy s olejem. Každopádně by pánové od HQ měli být v termínech jednotní a shodovat se s návodem. Jinak to působý dost divně. Tu první výměnu by asi měl provést servis a někam to zaznamenat pro další bezproblém. běh záruky.

host - 134.49 (?), 18.4.2007 21:17

Ja mám skúsenosti hlavne s automobilovými a leteckými motormi, ale ešte som nepočul o variante meniť olej a nechať starý filter. Tak že by som doporučoval prvú výmenu v udávanom intervale 8 hodín aj s filtrom. Ak je v návode na motor uvedená pravidelná výmena po 100 hodinách, nevidím dôvod ju skracovať. Vo všeobecnosti by sa však oleje nemali používať dlhšie ako rok, teda by som to menil vždy pred sezónou. Len pre porovnanie, väčšina vzduchom chladených leteckých motorov českej výroby má výmenný interval 200 hodín, alebo jeden rok a to pri použití minerálnych olejov. Po 50 hod. prevádzky sa kontrolujú a čistia filtre. V motore lietdla typu Čmelák sa vzhľadom na vysokú spotrebu oleja tento vôbec nemení, len sa po 50 hod. kontrolujú a čistia filtre. Tým chcem poukázať na to, že čistenie (výmena) filtra je veľmi dôležitá.
JARO

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025