Dolmar MS 430 U nebo MS 340?
|
|
 |
 |
host - 79.10 (?) 22.4.2011 19:20
Dobrý den,
Dolmar MS U mám asi 5 let a jsem s ním naprosto spokojen. Muhu všem vřele doporučit.
Ale dnes se mi bohužel rozlomila plastová spoušť od plynu. Nemohl by mi někdo poradit, kde by se dala sehnat? Nebo nějaký web s náhradnímy díly.
Také by mě zajímalo, jak se dají regulovat otáčky, jak jste popisovali v předchozích článcích. Kde si je nastavím???
Děkuji za odpvěď
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 9.6.2008 20:43
To je normální, když ale motor běží bez problémů. Přechody v otáčkách dochází k vytvoření mlhoviny z paliva, která je viditelná na filtru. Ničemu to nevadí, naopak se ještě zvyšuje účinnost filtrace. Čím víc pobrnkáváte po plynu, tím to bude více na filtru vidět. Další okolností, která má na toto vliv je způsob uchycení filtru na sání motoru. Když je před filtrem kolínko, většina mlhoviny se zachytí v něm, pokud je filtr uchycen přímo na vstupu vzduchu do karburátoru, projevuje se to více, a to proti otvoru karburátoru.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 231.112 (?), 13.3.2009 20:45
Dobrý den,
Také zvažuji nákup tohoto křovinořezu (Dolmar MS 340) chtěl bych vědět někdo píše, že se s ním pouští i do náletů a někdo, že je to stroj jenom na trávu. Jedná se mi o používání ne v lese, ale při údržbě pozemku asi 2500 na kterém se nachází kromě vysoké trávy i místy naletový porost do 4 cm. Myslíte, že by to tento stroj zvládnul s 3 cípým nožem. Děkuji za odpovědi
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.234 (?), 16.7.2010 10:08
Dolmar MS340 používám cca 1 měsíc a projel jsem cca 15 litrů benínu naprosto bez problémů. Jen mi dnes uprostřed sečení přešel do vyšších otázek a zastavil se. Po kratším bádání jsem zjistil vypadenou hadičku s filtrem paliva. Je třeba k jejímu nasazení nějaký speciální nástroj, nebo je třeba jen trpělivost a šikovnost? Díky za radu ZJ
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 44.31 (?), 16.7.2010 15:30
Tak je to více o zkušenostech a trochu o šikovnosti. Zkušenostmi víte, že se palivový filtr mění, nebo nasazuje bez benzínu v nádržce, že je nutné uchopit (úzké kleště) hadičku pod místem nasazení filtru, nesmíte moc mačkat kleště, aby se nepoškodila a také nesmíte vytahovat příliš hadičku z nádržky. Většinou si upraveným drátem filtr, nebo jen hadičku nasměruji do plnícího otvoru, uchopím ji do kleští a opatrně vytáhnu, tak aby bylo možné nasadit palivový filtr. V této fázi nastává okamžik šikovnosti :)), kdy musíte filtr i hadičku uvolnit, ale přitom se nesmí hadička z filtru ani částečně stáhnout. Potom se může filtr uvolnit tak, že spadne z hadičky. Délka hadičky má svůj význam, proto ji nedělají tak dlouhou, ale zase je to obtížnější při opravách a údržbě. Občas se to u nových strojů stane a je to jen otázka prvotního správného nasazení. Naopak u starších přístrojů je hadička již narušená benzínem a občas se i sníží průtok deformací, nebo poškozením.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.122 (?), 16.7.2010 16:21
Pane JS, děkuji za reakci a radu. Věděl jsem, že se na Vaši radu mohu spolehnout. Můj problém byl, že se mi hadička sesmekla ze strany víka nádrže. To se mi nakonec podařilo vyřešít tak, že jsem odpojil hadičku ke karburátoru, poté jsem si "průchodkou" ve víku prostrčil měkký drátek do nádržky a jím jsem hadičku nasměroval na správné místo. Existuje jednodušší metoda, jak připojit hadičku do víka, tedy opačný konec, než je palivový filtr? Díky za radu a přeji pěkný víkend bez hluku na zahradách. ZJ
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.10 (?), 22.4.2011 19:20
Dobrý den,
Dolmar MS U mám asi 5 let a jsem s ním naprosto spokojen. Muhu všem vřele doporučit.
Ale dnes se mi bohužel rozlomila plastová spoušť od plynu. Nemohl by mi někdo poradit, kde by se dala sehnat? Nebo nějaký web s náhradnímy díly.
Také by mě zajímalo, jak se dají regulovat otáčky, jak jste popisovali v předchozích článcích. Kde si je nastavím???
Děkuji za odpvěď
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.10 (?), 26.4.2011 11:45
Děkuji za info. A k tomu volnoběhu, jak a kde ho nastavím?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 106.76 (?), 5.12.2011 14:48
Dobrý den, jsem majitelem křovinořezu Dolmar MS 340 a po třech letech mi dosloužila strunová hlava. Na Heuréce jsem našel tady ten model. Hodí se prosím pro daný typ? Hliníkové hlavy Oregon Jet-Fit - odolné hliníkové hlavy- jednoduchý systém upevnění vyžínacího lanka- používají se lanka o délce 26 cm a průměrech 2,0 mm až 4,0 mm- součástí balení jsou tato lanka a po... Děkuji Pepa
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|