Dolmar MS 340 zkušenosti z provozu

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?) 
8.8.2009 22:35

Předpokládám, že je to stejný problém, jako v tématu " Křovinořez Dolmar MS 340", kdy byl L šroub na karburátoru nastaven chybně - moc chudá směs. Přečtěte si to,  je to tam jasně vysvětleno. 

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 77.120 (?), 10.8.2009 10:19

Zdravím všechny,

s křovinořezem Dolmar DBC 340 mám neustále něco.Je fakt, že jsem žena a mám velké plochy na vyžínání.,takže ho musím neustále nechat odpočívat.Jednou mi uletí sytič, odejde ten malý koneček a nedá se už zachytit, podruhé se uvolní chránič výfuku, pak to blbě startuje a příliš vibruje.Poté najdu filtr /nebo vůbec nenajdu/ na trávníku nebo třískám hlavou o povrch a nejde uvolnit struna atd.Se servisem a pro mě s dopravou do servisu to taky není jen tak.Nikdo se tady v okolí k tomu nehlásí.

Jsem z toho někdy na mašli.Myslím, že je lepší 4 taktní motor se startováním Spin Start.

Závistivě koukám, jak si to startnou a nehlučně plouží po povrchu. 

Tak si to užívám a chci si koupit ještě nějaký jiný, než se spraví ten křáp, abych mohla pokračovat v práci.Poraďte jaký.

Holušová Eva, Opava.

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 126.47 (?), 10.8.2009 10:54
Nevim jaky ctyrtakt mate na mysli, ale kdyz si koupite Hondu tak chybu neudelate a urcite vam z ni nic neupadne. R.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 10.8.2009 16:46

Já bych Vám doporučil naučit se správně provádět údržbu a obsluhu a teprve potom zkusit třískat s něčím jiným. Sytič je na to, aby se za páčku volně zatáhlo, až se znatelně dostane do polohy klapka uzavřena. Nejste sama, ale někteří to přiznají, že to chytnou a trhnou. Páčka stojí 60,-Kč.  Tlumič se pravidelně kontroluje zejména zpočátku, neboť se šrouby povolují, dotahuje se za studena, strunová hlava je široký pojem, jsou kvalitní, jsou levné a méně kvalitní, rozhodně třískáním o zem to nevyřešíte. To stejné platí pro vzduchový filtr - ten jeden šroub je třeba dotáhnout a potom nebudete hledat filtr. Seřízení karburátoru - což souvisí se starty je více práce pro servis, ale není to nic složitého pro toho, kdo to potřebuje znát při údržbě velkých ploch. Místy z toho mám dojem, že to ani žena nepsala.

host - 77.120 (?), 11.8.2009 7:34

Je fakt, že vím, že se musí ty šroubky dotahovat.Trochu jsem to vše nadsadila, protože pořád tam musím něco řešit.Ale to seřízení karburátoru musím dát udělat, to fakt neumím.Hlava na tento typ je jen jednoho druhu, ostatní tam nepasovaly.A proč myslíte, že to nepsala žena?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 11.8.2009 22:23

Jsou originální hlavy, jsou levnější ne originální. To se musíte informovat u prodejce. Startování také ovlivňuje přesné uzavření sytičové klapky, stav filtru v nádrži a sítka v karburátoru. Při uvedené údržbě velkých ploch je třeba to dle délky provozu zkontrolovat. Ten dojem mám z toho důvodu, že uvedené výrazy při popisu problému u strojů nepoužívají ženy. Ty se chovají ke strojům se značně větším respektem a např. místo třískání o zem použijí výraz ťuknu s tím o zem, a pod. To jsou zkušenosti, ale ne pravidlo.  Ale je to jen můj dojem a odpověď na dotaz.

host - 77.120 (?), 14.8.2009 10:16

Tak dík.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty