Dakr Tekton Honda

host - 29.74 (?)
4.6.2008 8:55

Tohle je naprostá blbost!!! každá sekačka od Dakru je z výroby seřízená, tudíž můžete nastarovat a jet. Buď ji neumíte používat a nebo jste některý z pokoutných prodejců, který se snaží zviditelnit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 48.133 (?), 3.6.2008 20:01, zobrazeno: 5619x

Uvažuji o koupi této bubnové sekačky, mám pozemek 2500m2, je sice rovinatý, ale dost hrbolatý. Potřebuji trávu na seno. Myslíte, že tato sekačka bude vhodná? Děkuji za každou radu.

host - 254.95 (?), 3.6.2008 23:32
Před měsícem jsem si pořídil tuto sekačku a nejsem s ní spokojen. Kontaktoval jsem zástupce firmy Dakr a ten mi poradil ať kosím na poloviční záběr, že pak se mi sekačka nebude dusit:)) Když jsem koupil sekačku, tak jsem musel seřídit řemen, nabrousit nože, aby šlo kosit alespoň 30cm trávu. Při vyšší trávě se sekačka dusí a motá se kolem bubnu tráva. Tak jsem vzal a přidal další dva nože. Teď kosí relativně dobře, ale jen do doby než se omotá tráva kolem bubnu. To budu muset taky nějak vyřešit. Máme ještě jednu sekačku a to Otavu od Mountfieldu. Ta je papírově slabší, ale co se týče praxe, tak ani neškytne při košení vysoké husté trávy. V tomto ohledu jsem s Otavou spokojen. Problém je, že je dosti poruchová. Takže závěrem. Koupi sekačky Dakr Tekton Honda nedoporučuji. Myslím, že ve stejné cenové kategorií se najdou výkonnější sekačky. zb.komat@seznam.cz

host - 29.74 (?), 4.6.2008 8:55

Tohle je naprostá blbost!!! každá sekačka od Dakru je z výroby seřízená, tudíž můžete nastarovat a jet. Buď ji neumíte používat a nebo jste některý z pokoutných prodejců, který se snaží zviditelnit.

host - 254.95 (?), 4.6.2008 11:00
Cituji zástupce Dakru: "Pokud se seká vyšší, hustá tráva je potřeba sekat při zapnutém pojezdu na poloviční záběr talíře, tak jak píšete, protože touto rychlostí se seká také druhá nižší tráva. Pokud bychom rychlost pojezdu uzpůsobili sekání vysoké trávy, potom by pro nižší nebo řidší trávu byla příliš nízká a byli bychom kritizováni, že sekačka jezdí příliš pomalu." - to bych se uběhal. "Pořádně si nabruste nože, z výroby jsou chráněny povlakem. " "Klínový řemen je potřeba dotáhnout i po krátké době u zákazníka." "Vysokou trávu sekejte spíše odpoledne suchou, ne tak jako kosou ráno za rosy" Souhlasím s tvrzením "nastarovat a jet", ale "kosit"... Pokud to shrnu, tak na trávu vysokou do 30cm je sekačka opravdu výborná, ale pokud je tráva hustší a vyšší, tak má sekačka problémy to utáhnout. A volil bych silnější sekačku, třeba Panter.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz