Dakr - Panter - máte někdo s tímto strojem své zkušenosti?

host - 187.51 (?)
22.2.2007 14:16

Vlastním tento stroj-bubnovou sekačku Dakr.Kdo před tím sekal lištovou sekačkou a třepal se ještě hodinu po sečení ji ocení jako velkou změnu k lepšímu.S prodejcem nede mnou celkem souhlasím,ještě má jednu chybku navíc-zanášelo se mi levé plastové kolo pojezdu travou.V originále je proti házené trávě bubnem chráněno "krytem" jen směr k chodidlům  / fasuje se i nějaký divný praporek před buben,který jsem vyhodil /,nikoliv pojezdové kola s pastorkem.Namontoval jsem tam kryt a je od toho klid.

2,5 ha?To už je spíše na traktor,s tímto strojem je to pořádná tůra.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Azifaral - (5), 12.10.2006 16:50, zobrazeno: 12720x
Protože jsme se stali hrdými majiteli domu se zahradou cca 2,5ha, kde je dneska trochu divoká louka, tak velmi zvažuji nákup bubnové sekačky. No a vzhledem k blížící se zimě také zvažuji koupi sněžné frézy. Nechce se mi moc nakupovat X jednúčelových zařízení a tak mě zaujal právě DAKR - Panter, který je jak bubnová sekačka, tak lze k němu dokoupit modul sněžné frézy a případně další doplňky. Má někdo z vás své zkušenosti s tímto "traktůrkem". Zajímají mě jak negativní tak i ty pozitivní :)

host - 109.57 (?), 12.10.2006 18:14
Jako prodejce a servisák Dakru ho můžu jen doporučit
1. je to český výrobek
2. má tak akorát silný motor
3. je ve své podstatě ještě pořád jednoduchý= nekazí se tak často

naopak nic není tak růžové jak by se mohlo zdát , takže ať Vás ani nenapadne si ho kupovat s mulčovačem na sekání vysoké trávy! Buben, buben a ještě jednou buben. Mulčovač snad na maliní atd. na trávu ne!!!
     Mínus je (pro někoho podstatné) , že oproti sestavě RZS69 má kvůli normám EU pevnou nápravu, tzn. při otáčení se se jedno kolo smýká a při zatáčení se s mašinou musí doslova trhnout. U RZS jde nezávisle na sobě s koly otáčet, pozor jen při vypnutém pojezdu= zatáčení je jednodužší. Je to kvůli tomu aby se mašina po spuštění bubnu nemohla tak snadno otočit proti obsluze. EU co by jsme chtěli.
     Další mínus je systém uchycení rukojetí, do kterých je díky silentblokům pod motorem přenášeno jen minimum vibrací. Rukojeti jsou k "rámu?" přišroubovány jedním šroubem s maticí, kteří  tlačí k soběi dvě ocelové půlkulaté plochy (jedna spodek=stroj, druhá rukojetí) mezi nimiž je kus gumy jako třecí mezikus zabraňující vzájemnému prokluzu tutíž svévolnému otáčéní rukojetí. Problémem u toho je, že se rukojeti při onom trhnutí strojem kvůli zatočení velice rády vytáčejí mimo nastavenou polohu. Ono to sice je takto postaveno proto, aby po povolení matice v hůře dostupných místech, bylo možno rukojeti vytočit stranou, matici zpět přitáhnout a stroj řídit ze strany, ale není to dostatečně zajištěno proti nechtěnému pootočení výše zmiňovaným trhnutím při otáčení. V Dakru se dušují že použitím jemnějšího závitu došlo k zlepšení, ale nevím nevím. Podle mého názoru pokud by se to opakovalo a nemáte potřebu vytáčet rukojeti do stran, provrtáním další díry a přidáním ještě jednoho šroubu zajistit tento spoj natvrdo. Pozor na tuto věc si stěžuje asi 1/5 uživatelů! Ostatní s tímto nemají problém.
     Až na těchto pár prkotin je to moc fajn mašina.
Nicméně až na tento neduh a na občasnou výměnu řemenů za Pantera  strčím ruku do ohně a přes nabídky čehokoliv výhodnějšího ho budu doporučovat dál. Osobně si myslím že není nad fér jednání a přiznat si chyby strojů, které prodávám.
     Sestava RZS69 nemá s rukojeťmi jediný problém, u té je mínus po opotřebení drahá odstředivá spojka. Nad plastovými záběrovými koly nelaborujte, kéž by všechno z plastu vydrželo tak dlouho!
Na druhou stranu jde o systém uchycení motoru k čemukoliv z nabídky VARI, včetně podvozků DSK316 nebo 317.
Takže asi tak. Jestli jsem se k něčemu vyjádřil špatněsrozumitelně moc se omlouvám, zajděte si k nejbližšímu prodejci a ten Vám jej rád předvede a jistě dobře poradí.
     Krásný zbytek dne a hodně spokojených hodin práce ať už s Panterem nebo sestavou RZS69 přeje prodejce Dakru z Orlové Z.F.

Azifaral - (5), 12.10.2006 18:49
Diky moc za perfektni reakci :) RZS sestava se mi libi, ale k te jak jsem pochopil se neda nasledne dokoupit snezna freza a to mu taky dost jde. Takze zustanu u Panteru :) Co se tyka otaceni, tak v mem pripade to asi nebude moc velky problem, protoze se jedna o louku, ktera je v mirnem svahu, ale opravdu pouze v mirnem svahu a prakticky je to takovy obdelnik bez zadnych klicek.
Jeste k snezne freze. Pokud jsem pochopil tak se jedna o dvoustupnovou sneznou frezu. Je to tady nase prvni cela zima, ale i kdyz jsme na jiznim svahu, tak snih tady byl, kdyz uz kolem nikde nebyl. Navic a to je zasadni zalezitost, k  brane mame  prijezd cca 25x5 metru z oboustran ohraniceny ploty a v mirnem stoupani a pak jeste nasledne dalsich cca 20 metru dvur na delku. Takze asi chapete, ze se mi nechce moc kupovat  hrabla na snih :) Urcite s tou frezou mate sve zkusenosti, tak budu rad, kdyz mi reknete i nejaka drobna "negativa" k ni :)
Nicmene tak jako tak, se mi Dakr libi vice a vice. P.I.

host - 109.57 (?), 13.10.2006 10:22
     Bohužel k fréze nic moc nevím, je to letošní novinka, takže je ještě  moc brzo se ptát. Každopádně se jedná o dvoustupňovou frézu. Víc nevím, kromě ceny , záběru atd. prostě toho co se všichni dočteme v katalogu. Hlavně mám trochu obavy z hmotnosti celého frézovacího zařízení a s tím již výše zmiňovaným vychylováním rukojetí.
     Jinak fréza je určena (to platí pro všechny) k odklízení čerstvého sněhu, na zmrzlý to není! Fajn je že si můžete změnit rychlost polezdu.
      A ještě něco, na zimu nepoužívejte originál olej B-S ale aspoň nějaký zimní olej např. 5W40 atd. Orig. olej je pro letní provoz a kdo ví co udělá v -20.
   Z.F.

host - 158.238 (?), 21.2.2007 1:32

Dobrý den. Také se zabývám touto mechanizací. K olejům brigss: už je na trhu orig. olej brigss pro zimu, teď nevím, zda 5W-30 nebo 10W-30 s patřičnou klasifikací API. K sestavě RZS lze použít sněžnou frézu s převodovkou DSK-316 (má přední vývod). Tato sestava se mi zdá variabilnější, u Pantera je velké mínus - NEMÁ ZPÁTEČKU !!!, nelze použít pro orbu a ost. zemědělské práce. AS.

host - 187.51 (?), 22.2.2007 14:16

Vlastním tento stroj-bubnovou sekačku Dakr.Kdo před tím sekal lištovou sekačkou a třepal se ještě hodinu po sečení ji ocení jako velkou změnu k lepšímu.S prodejcem nede mnou celkem souhlasím,ještě má jednu chybku navíc-zanášelo se mi levé plastové kolo pojezdu travou.V originále je proti házené trávě bubnem chráněno "krytem" jen směr k chodidlům  / fasuje se i nějaký divný praporek před buben,který jsem vyhodil /,nikoliv pojezdové kola s pastorkem.Namontoval jsem tam kryt a je od toho klid.

2,5 ha?To už je spíše na traktor,s tímto strojem je to pořádná tůra.

xtonda - (5), 21.8.2007 10:50
Mám Vaše zrazování od nákupu mulčovače pro sečení vyšší trávy chápat jako že se mulčovač Dakru nepovedl nebo jako obecné nedoporučení mulčování?
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz