CubCadet 1023 - jak poznam naplnění koše?

host - 214.115 (?)
4.12.2007 16:49
Traktor jsem u autorizvaného prodejce koupil (lze jej vůbec koupit u "neautorizovaného prodejce"?), traktor mi přivezli domů a vysvětlili jak se seká na zpátečku, jak se pouští sekačka a jak se čistí prodem vody a taky, že to není dobrý nápad. Pískání naplněného koše nezmínili (anebo si to nepamatuji). Ale nevím, jak to souvisí s tím, že to není uvedeno v manuálu. To se jako teď budou dělat mizerné manuály aby se podporoval prodej přes kamené obchody?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 178.197 (?), 30.9.2007 23:16, zobrazeno: 9933x

Dobrý den,
MTD má tradičně mizerný manuál i k tak drahému výrobku, jakým je CubCadet 1023. Při sekání se mi náhle ozval zvukový signál. Polil mne pot a okamžitě jsem vypl zapalování. Myslel jsem si, že traktor nemaže. K mémo velkému překvapení bylo oleje dost a tlak OK.

Tak jsem si udělal malou hypotézu, že tímto svérázným způsobem traktor signalizuje naplnění koše. Faktem je, že podle manuálu by mělo být naplnění koše nějak signalozováno, ale v manuálu není napsáno jak.

Tak jsem koš vysypal, znova nastartoval a bylo to OK. Rád bych ale slyšel od nějakého (spokojeného) majitele CC1023, že tohle pískání je opravdu jen plný koš.

Díky,
VT 

host - 71.116 (?), 2.10.2007 10:24
Většina traktorů má na zadní stěně pod výhozovým kanálem umístěný spínač, na který po naplnění koše napadá tráva a ten sepne signalizaci - klaksonek, nebo bzučák pod přístrojovou deskou. Signalizuje stav naplnění koše a stačí jen vypnout nože /el.magnetickou spojku/ a signalizace se vypne. S olejem v motoru to nemá nic společného, jde o to, aby se Vám po naplnění koše neucpal kanál výhozu.

host - 214.115 (?), 2.10.2007 11:19
Díky, tak to bude ono. Pískalo to tak hrozně, že jsem si rozhodně myslel, že je to nějaká vážná závada a ne jen naplněný koš :-)). Škoda, že u tak drahého stroje není o způsobu signalizace naplnění koše v návodu ani zmínka. -- VT

host - 45.227 (?), 4.12.2007 15:43

Kdyby jste si traktor koupil u autorizovaného prodejce v kameném ochodě tak by Vám bylo vše vysvětleno a vy by jste se zde nemusel divit.

host - 214.115 (?), 4.12.2007 16:49
Traktor jsem u autorizvaného prodejce koupil (lze jej vůbec koupit u "neautorizovaného prodejce"?), traktor mi přivezli domů a vysvětlili jak se seká na zpátečku, jak se pouští sekačka a jak se čistí prodem vody a taky, že to není dobrý nápad. Pískání naplněného koše nezmínili (anebo si to nepamatuji). Ale nevím, jak to souvisí s tím, že to není uvedeno v manuálu. To se jako teď budou dělat mizerné manuály aby se podporoval prodej přes kamené obchody?

host - 11.107 (?), 4.12.2007 17:07

Jasně že to čištění vodou není dobrý nápad. Ono totiž to dnes má na svých strojích kde kdo, ale málo kdo to má udělané tak, aby se neumyla i ložiska. Pak se člověk diví, že jsou po jedné sezoně v.... na výměnu.

host - 71.8 (?), 4.12.2007 23:06

Přesně tak. V žádném případě traktůrek nemýt, jinak hrozí zareznutí ložisek což není levná záležitost. To je můj osobní poznatek. Dívím se, že možnost mytí u některých traktůrků v návodech výrobci uvádějí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:30
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz