co soudíte o vari pony II/A



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
            
host - 174.70 (?) 
9.2.2008 17:11

Pokud si přečtete příspěvky výše uvedené, najdete zde odpověď na svoji otázku. Zpátečku nemá, ani při stávající konstrukci mít dost dobře nemůže. Volnoběžky jsou v nábojích právě proto, aby bylo možné snadněji se strojem manipulovat (na místě otočit, ručně potáhnout dozadu...)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
host - 161.9 (?), 9.2.2008 19:07

Odpovědi jsem si samozřejmně přečetl. Například motor BS 5,5 k, který se používá také na kultivátorech, avšak kliková a vačková hřídel jsou umístněny na boku a systém převodu je jiný, umožňují instalaci zpátečky a to právě od vačkové hřídele. Přiznám se, že konstrukci motoru Honda na Vari Pony neznám, avšak v kometáři na www.vari.cz je zmínka o couvání a proto ta otázka. Abych to shrnul, zpátečka u tohoto modelu zkrátka není a důvodů, prosč je to na webu Vari uvedeno může být více...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 29.75 (?), 10.2.2008 12:56

No sice třeba u MS 16/19/07 a další zpátečku mít můžete, ale s tím strojem se moc prací dělat nedá. Sekačka kouše trávu, protože mají nedořešené převody a stroj jede příliš rychle, jedinou možností je koupě redukce za 4500,-. To so raději koupím Ponyho, který je vyřešen podstatně lepším způsobem a má i lepší motor od Hondy.Tím samozřejmě nechci nijak pošpinit jinak výborné motory od Briggse, ale to co montovaly na starší modely, myslím horizontální I/C s výkonem 5 HP, vydrželo maximálně tři roky používání a konec.Neměli tam moc dobře vyřešené uložení kliky v pouzdrech a právě to byl kámen úrazu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 89.95 (?), 10.2.2008 14:10

Děkujeme za citát z VARI. Kola sice mají volnoběžku, ale na tento stroj se místo kol namontuje na osu kol například rotavátor a pak mi ukažte, jak s ním zacouvete, nebo se otočíte. Problém je i s koly, pokud se dostanete například do rohu zahrady, někde u plotu / s připojeným nářadím /a musíte traktor pracně vytlačit a neustále  zapínat a vypínat redukce v kolech, kde jsou i blbě označené drážky čepů a někdy se netrefíte ani dobře do funkce, kterou jste chtěl zapnout, čí vypnout.Podle mě tam chybí zpátečka jako sůl a kdyby tam byla dořešena převodovka se spojkou, místo těch řemenů, byl by to jeden z nej.jednoosých traktorků pro hobby zahrádkáře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vnetusil - (12) - 77.41 (?), 11.2.2008 8:51

Co se týče zpátečky, tak tu většina rotavátorů vůbec nemá. Myslím, že vzhledem k váze není problém se strojem hnout jakýmkoliv směrem i bez motoru. Běžně Vám může dojít benzín a pak Vám stejně nic jiného nezbude. Takže bych absenci zpátečky neviděl jako vážnější důvod k pochybnostem Při koupi. Je pravda, že člověk musí trochu přemýšlet aby nemusel tlačit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 161.9 (?), 10.2.2008 16:41

Kultivátor MS 19 je konstruován jako stavebnice. V základním provedení je osazen rotavátorem a "rychlým" převodem. Chcete-li pracovat s pojezdovými koly o rozměru 4.00 - 8, je nutné namotovat redukci na "pomalý" chod. v současnosti vyráberý MS 16 II je již v základním provedení osazen redukcí pro "pomalý" chod a na přání je možné namontovat další redukci pro "velmi pomalý" chod. Co se týká práce se sekačkou, měl jsem možnost před několika lety ji vyzkoušet a to v dvoububnovém provedení, kdy se jednalo o rok výroby stroje 1996 / 1997 a kdy ještě v nabídce "velmi pomalá" redukce nebyla. Musím říci, že výsledek byl velmi dobrý. Shodou okolností jsem v té době mohl také vyzkoušet dvoububnovou sekačku Jikov, ještě s pohonem kol prostřednictvím "třecích" hřídelí a tam se mnoho o kvalitě práce mluvit nedalo. Jinak vlastním kultivátor MS 19 od roku 1995 a musím říci, že zatím s motorem nebyly při "hobby" nasazení, pro které je mimochodem tento stroj určena žádné problémy. Co se týká citátu z www.vari.cz, pak nebyl použit proto, abych tvrdil, že Pony umí couvat, ale proto abych se zeptal a zjistil skutečnost a navíc mě zajímala eventuállní možnost využití vačkové hřídele, na čož mi nikdo z vás neodpověděl. Z vlastní praxe musím potvrdit, že zpátečka je u takovéhoto stroje nutná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.107 (?), 10.2.2008 16:53

Podstatné je to, že mot Honda GCV 160 žádnou vačkovou hřídel nemá!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 99.0 (?), 11.2.2008 10:19

Pánové nehádejte se zda je zpátečka nutná, či ne. Podle mě z praxe by určitě potěšila a Ti zastánci, kteří ji nepotřebují, nemusejí ji přeci zapínat a mohou traktorek tlačit a tahat se a otáčet se s ním v oranici. Spíš se zamyslete jak by to šlo technicky vyřešit a tu převodovečku se spojköu tam z něčeho připasovat. Mám pár nápadů jak by to šlo udělat, jen se ptám, zda to někdo už nemá a nemusím vymýšlet již vymyšlené. Díky za tipy, nebo foto.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 11.2.2008 12:20

Já vám rozumím. Na českém trhu už existuje stroj s podobnou ponstrukcí a zpátečku i převodovku má vyřešenu. Jen se obávám, že i u toho Pony to za 3.50 kč nepůjde a o cenu vám jde především.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 99.0 (?), 11.2.2008 13:09

Jestli máte na mysli jednoosé traktorky typu robot, vari nebo staufčík tak to jsem viděl. Tyhle převodovky by tam na PONY nešly připasovat ani omylem. Samozřejmě že je levnější lepší a nemá cenu investovat desítky tisíc do tohoto stroje. Chce to jen využít stávající pohon, trochu ho upravit a vylepšit a nalézt způsob pro zpětný chod.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika