Bubnová sekačka s variátorem pojezdu

host - 122.155 (?)
22.7.2018 17:54

Súhlasím s tým, že šasi je z veľmi mäkkého plechu a ani povrchová úprava nie je kvalitná.Pri narazení napr. do pňa sa vyosí celý bubon s remenicou, potom sú vibrácie.Je to potrebné narovnať vo zveráku.Problém na kopci, kt.popisujete je len teoretický, lebo ten motor veľmi ťažko udusíte a 70 kilo kosačky sa dá udržať v pohode.Volal som do Brigsu/motor/,tak sa má kosiť po vrstevnici a krátkodobo aj do 30 ° svahu, takže ak by aj motor zhasol, tak po vrstevnici neujde.Keď je tráva veľmi prerastená, tak treba odmontovať ochranné deflektory, aby sa nezabijal bubon.Ináč komfort kosenia je veľmi vysoký, chodí ticho, motor je veľmi silný.Variátor je nenahraditeľný do kopcov, pri prekážkach/stromy/ a pri rôznej kvalite trávy/prerastaná, nizka/.Podľa podmienok a kondície si menite rýchlosť/napr.kopec alebo veľká plocha naraz/.

mlapcak@gmail.com

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 9.6 (?), 16.7.2014 20:07

No mimochodem moc dobře vím i to, že jste dával příspěvek do diskuze na foru VARI - příspěvky se totiž shodují s těmi tady na fóru. Jsem docela velkým fandou do zahradní techniky a fóra si často pročítám. Žádný zaměstnanec.

To, že Vám Lucka nechává proužek trávy, přesně vystihuje to, co pan Šetek v diskuzi napsal - jedete pravděpodobně na,,plnej céres" a proto nikdy neuděláte čistě posečený řádek. Nedokážu si představit, že by stroj měl křivé šasí nebo jiný problém, u disku by se to poznalo podle velkých vibrací.

Další věc je připojení adaptérů - pokud chci připojení udělat beznářaďově, třeba jako je u DSK 316, zaplatím podstatně víc peněz. V téhle cenové kategorii je to opravdu normální řešení, nevidím nic špatného na tom, když je to provedeno šroubovými spoji a hřídelovou rychlospojkou. Sice si člověk při předělávce na jiný adaptér trochu zamontuje, ale nezapomeňte na to, že dostáváte to, co konkurence prostě není schopná nabídnout v takové materiálové kvalitě. O životnosti nemluvě.

host - 19.60 (?), 17.7.2014 21:56

Moc chuti do další diskuse nemám. Ale pokusím se ještě jednou o vysvětlení problému. Samozřejmě, že seču na plnej ceres. Ono to ani jinak nejde. Jiná věc je použitá rychlost. Ta byla ta nižší. Také šíři záběru jsem zvolil nižší, cca 50 cm (Lucina má šíři 62 cm). Otáčky motoru neklesaly, proto jsem byl přesvědčený, že je vše v pořádku. Jak to dopadlo, ukazují přiložené fotky. Nic moc...

host - 19.60 (?), 17.7.2014 21:59

Druhá fotka

host - 140.103 (?), 21.7.2014 3:35

Suché tvrdé stébla se při sekání v kraji bubnu ohnou pod nůž, to jsou ty vaše chuchvalce, senoseč v husté a letos v extrémě suché trávě je potřeba dělat na 3/4 bubnu. Otava už půjde posekat na plný záběr.  Není tráva jako tráva a tomu je potřeba přizpůsobit záběr. Pokud jste chtěl sekat neustále na plný záběr, měl jste si pořídit Dakr FD3 s čtyřdiskovou sekačkou, dvoujbubnem a nebo lištovou sekačku HECHT 587 apod. Hold se budete muset naučit sekat wink

host - 140.103 (?), 21.7.2014 3:45

Ještě opomíjená drobnost, přelízněte si nože, je to jako v kuchyni, ostrý nůž a opravdu ostrý nůž je taky rozdíl. 

host - 19.60 (?), 4.8.2014 19:49

Uteklo 14 dnů a musím se podělit o své zkušenosti. Velmi mě překvapila reakce firmy Vari, která mě kontaktovala a domluvili jsme si termín k řešení mého problému. Po výměně nožů za nové (dodané firmou Vari) jsme i přes nepříliš vhodné počasí (deštivo) vyzkoušeli sekačku na přerostlé trávě v obci. Posečená plocha plocha byla perfektní. Sekli jsme "na střídačku" a nebyl sebemenší problém. Dostal jsem pár dobrých rad jak si správně seřídit řídítka a jak lépe vodit sekačku. I když již seču roky, nechal jsem se poučit, holt nikdo není dokonalý. Takže bylo jasné, že problém je jinde. Proto jsme se zašli podívat na mnou reklamovanou plochu - louku. I když byla dodatečně vysečená zahradním traktorem, bylo jasné, že tráva je zde jiná. Podstatně větší podíl jemné. trsovité trávy a tenkých stvolnatých trav. U nás se té jemné trávě říká neslušným výrazem šukací. Při sečení jedenkráte za rok je to prostě pro rotačku problém. Takže buď sekat dvakrát ročně nebo lištovkou. Vzhledem ke stanovišti (mraveniště, krtiny) asi varianta s bubnem a dvakrát. Dovolím si zde ocenit přístup firmy Vari a jejích zaměstnanců, který jsem opravdu nečekal a potěšil mě.  Myslím, že kontakt byl oboustranně užitečný a já jsem nabyl přesvědčení, že i když se první seč moc nepovedla, vybral jsem dobře. Že je co vylepšovat o tom není pochyb, ale to je život. Příští rok uvidíme a snad i oslavíme...

host - 122.155 (?), 22.7.2018 17:54

Súhlasím s tým, že šasi je z veľmi mäkkého plechu a ani povrchová úprava nie je kvalitná.Pri narazení napr. do pňa sa vyosí celý bubon s remenicou, potom sú vibrácie.Je to potrebné narovnať vo zveráku.Problém na kopci, kt.popisujete je len teoretický, lebo ten motor veľmi ťažko udusíte a 70 kilo kosačky sa dá udržať v pohode.Volal som do Brigsu/motor/,tak sa má kosiť po vrstevnici a krátkodobo aj do 30 ° svahu, takže ak by aj motor zhasol, tak po vrstevnici neujde.Keď je tráva veľmi prerastená, tak treba odmontovať ochranné deflektory, aby sa nezabijal bubon.Ináč komfort kosenia je veľmi vysoký, chodí ticho, motor je veľmi silný.Variátor je nenahraditeľný do kopcov, pri prekážkach/stromy/ a pri rôznej kvalite trávy/prerastaná, nizka/.Podľa podmienok a kondície si menite rýchlosť/napr.kopec alebo veľká plocha naraz/.

mlapcak@gmail.com

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12:03
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025