Brill Crossover 102/16 H OHC

host - 3.83 (?)
12.2.2009 15:14

Myslím, že jste si dost odpověděl sám - o koupi se nadále zajímejte pouze u značek, jejichž zástupci se k Vám chovají slušně a pozorně (rozhodně ne podlézavě!!!), dovedete si představit ,jak s Vámi budou jednat v případě pozdějšího problému u značky, kde je zatěžko i ukázat Vám mašinu před samotnou koupí???

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 75.232 (?), 12.2.2009 12:26

Zahradní traktor …jako vrtačku...

Sleduji, že se nikdo další do diskuse nepřipojil… proto pár dalších postřehů:
Snažil jsem se sehnat bližší info o zahradním traktoru Dolmar TM-102.16 H2 s motorem Honda. Odkazů na internetu moc nebylo… dokonce ani na českých stránkách www.dolmar.cz tento model nebyl, ale když jsem volal do Makity v Brně, jenž je zástupcem Dolmaru v ČR, tak skladem jej mají, ale možnost jej vidět a sednout si na něj… to u nich nejde… „Máme to zabalené v kartónech a není na to prostor…“ a co se týče rady, kde by bylo možno u jejich dealera traktor shlídnout… nic! Při otázce na dostupnost ND…“no něco tady je… a když tak je pošlou z Německa“. Opravdu bída! Když jsem se zeptal, kde se dá teda koupit… tak mi pán pověděl…“kdekoliv u autorizovaného prodejce kde prodávají sortiment MAKITA… tak Vám budou schopni tento traktor objednat“! Copak je zahradní traktor vrtačka?

Oproti tomu jsem volal do Brillu v Třinci (www.brill.cz), abych se optal na možnost se na traktor Crossover podívat… pán ochotně projížděl prodeje do okolí, ale i když do okolí HK nic nenašel, nabídl možnost, že se domluví se zdejším dealerem a traktor sem do HK dovezou na ukázku a dají mi vědět. Tak uvidíme…! Dostupnost ND… „většina dílů je skladem, dodávky jsou cca 2-3x měsíčně… když to hoří, jde to poštou z Německa.“ Docela jiný přístup.

Nabídl mi ještě taky 92 cm širokou verzi… je tam cca o 8 tisíc nižší cena… namítl jsem, že jsem slyšel, že u Stigy mají 92ky konstrukční problém v užším tunelu a konstrukce sekaček není ideální k výhozu trávy a dochází k nedosekání či ucpávání tunelu. Prý v tom Brill nemá problém, protože používají stejné tunely, ale co se týče sekačky… kdo ví! Máte se šířkou 92 někdo nějaké zkušenosti?

Jako další výhodu Brillu proti produktům z řady Castel Garden vyzdvihl použití jen 2 klínové řemeny: 1 šestihran na žací ústrojí (cca 1700 Kč) a 1 na pohon (cca 500 Kč), kdežto Castel Garden prý používá 3, navíc jeden z obou stran ozubený, který zajišťuje chod nožů proti sobě… nedokážu říct protiargument… otázka je cena oněch 3 řemenů, zda-li nejsou dohromady levnější než ony 2 od Brillu.

Ptal jsem se na porovnání motoru Honda oproti BS… a tam jednoznačně doporučil Hondu, protože má rozvod OHC… motor je tišší, ale taky při výkonu 16 HP má prý kroutící moment jen o 2 Nm menší než BS 20 HP.

Nakonec jsem šel večer provětrat svého dvou a půl ročního kluka a zašli jsem na čumendu do Mountfieldu na pily, sekačky, atd.… i když nejsem velkým fandou Bédy Trávníkáře… vedle sebe stálo vyrovnáno 5 typů traktorů Castel Garden (což je více méně obdoba jako Stiga či Dolmar) … ochotná obsluha… kurnik proč to takhle nejde i s jinými značkami!??!?

host - 3.83 (?), 12.2.2009 15:14

Myslím, že jste si dost odpověděl sám - o koupi se nadále zajímejte pouze u značek, jejichž zástupci se k Vám chovají slušně a pozorně (rozhodně ne podlézavě!!!), dovedete si představit ,jak s Vámi budou jednat v případě pozdějšího problému u značky, kde je zatěžko i ukázat Vám mašinu před samotnou koupí???

host - 165.36 (?), 12.2.2009 18:08

Taky jsem se zajímal o Brill, ale cenový rozdíl mezi Brill 102/16 a XT200HD byl 21.500 Kč. Pokud ještě stojí ten model Brillu 99.990 Kč, tak to bych se zajímal už o AGS StarJet 102/18 s motorem Vanguard. ND na AGS budou určitě levnější.Než jsem koupil XT200HD, tak jsem si AGS od souseda podrobně prohlédl a porovnal mechaniku pohonu i nožů, mazací místa atd. Prodej a servis je také hodně v lidech, kteří to dělají.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz