BioClip, TrioClip u Husqvarny (mulčovanie)

host - 79.138 (?)
3.5.2009 9:54

Ucpávkou v kanálu se postupně žací prostor zanáší nalepenou hmotou a nic se nezapracuje do trávníku, jen slepená břečka co vypadne ze skeletu.Pokud se prostor pro hmotu zmenší, je třeba aby motor si přidal a vyvinul vyšší výkon a dostával zabrat a spořádal i více paliva.Mám s tím zkušenosti s HQ 48 SE s trioklipem a traktorem HQ CTH155. Pokud chcete mulčovat musíte vyměnit nože za mulčovací a zvednout žací sketet trochu výše aby hmota mohla někam unikat. Přesto ale při sečení jsem nmusel několikrát skelet mechanicky vyčistit a vybrat nalepenou hmotu. Jinak o vymývání přes ventil na hadici, rovněž není moc účinné. Je to jen pro vypláchnutí po mechanickém vyškrabání a vyčištění skeletu a ani to se neosvědčilo.Sekačka trpí korozí potom mnohem více když ji namočíte a skutečně odchází i ložiska.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 95.242 (?), 2.5.2009 16:22, zobrazeno: 8321x

Mam asi 10 ročnú kosačku a odišli kolieska. Chcem kúpiť novú a nebaví ma už vynášať trávu z koša. Do akej výšky travy je kosenie účinne mulčovaním a aká je vaša skúsenosť s touto metodou kosenia?

host - 90.29 (?), 2.5.2009 17:09

Jemné kousíčky rozsekané trávy jsou vtlačeny mezi stébla a chrání tak trávník před intenzivním slunečním zářením a před vysycháním. Je to skvělý způsob, jak udržet svěže zelenou barvu trávníku po dlouhou dobu.

Abyste využili všechny výhody mulčování, měli byste dát pozor na to, abyste nikdy nesekali více než jednu třetinu výšky trávníku a v hlavní sezóně mulčovali jednou až dvakrát do týdne.

Zvláštní profil nožů a speciálně tvarované šasi mulčovací sekačky vytváří kolem žacího ústrojí turbulence, které znovu a znovu dopravují posečenou trávu zpět k nožům, kde je rozsekána na malinké kousíčky a následně vtlačena mezi stébla trávy.Posečená tráva tak doslova zmizí před očima. 

Napsané to je skvěle ovšem realita je jiná a je to jen reklama HQ a jejich systém bio a trioklip je nesmysl.Pokud se má mulčovat je nutné vyměnit i nůž za mulčovací.  HQ pouze zacpe kanál a zameteno.Motor se dáví a rozdrcená hmota se akorát nelepí na skelet a pracně se pak odstraňuje.Ta tráva jako hmota se nikam mulčováním neztratí a nezmizí a pokud budete každé dva dny sekat tak si akorát zvýšíte náklady na benzín a pracovní čas.Navíc potom budete muset vertikutovat trávník, protože hmota se hromadí v trávníku a budete ji muset časem opet pracně vyhrabat a odstranit, což je totéž jako když teď sbíráte do koše.

host - 91.224 (?), 2.5.2009 22:12

Před chvílí jsem to psal v jiném threadu. Dnes vyzkoušeno mulčování na modelu LC 48 VE.  Bez problémů, tráva rozsekána na velmi drobné částečky.

Celkem by mě zajímalo, s jakým modelem máte tyto zkušenosti. Hlavně to dávení motoru mi připadne trochu přitažené za vlasy.

Lepení trávy na skelet - nepozoroval jsem to. Je fakt, že je dost sucho a tráva nemá takovou vlhkost. Sám jsem na to dost zvědavý, musím to vyzkoušet, jamile bude trávník při síle.

host - 79.138 (?), 3.5.2009 9:54

Ucpávkou v kanálu se postupně žací prostor zanáší nalepenou hmotou a nic se nezapracuje do trávníku, jen slepená břečka co vypadne ze skeletu.Pokud se prostor pro hmotu zmenší, je třeba aby motor si přidal a vyvinul vyšší výkon a dostával zabrat a spořádal i více paliva.Mám s tím zkušenosti s HQ 48 SE s trioklipem a traktorem HQ CTH155. Pokud chcete mulčovat musíte vyměnit nože za mulčovací a zvednout žací sketet trochu výše aby hmota mohla někam unikat. Přesto ale při sečení jsem nmusel několikrát skelet mechanicky vyčistit a vybrat nalepenou hmotu. Jinak o vymývání přes ventil na hadici, rovněž není moc účinné. Je to jen pro vypláchnutí po mechanickém vyškrabání a vyčištění skeletu a ani to se neosvědčilo.Sekačka trpí korozí potom mnohem více když ji namočíte a skutečně odchází i ložiska.

host - 75.232 (?), 4.5.2009 13:10

Tráva nikam mulčováním nezmizí.Pokud si spočítáte roční přírustek trávy a Vaši plochu kterou sekáte zjistíte zajímavý objem hmoty, která nikam nezmizela ale zůstala v trávníku a tam ji pak i najdete. Budete nakonec vertikutovat a vyhrabávat spoustu hmoty z trávníku a zase je problém kam s ní? Ve městech při komunální údržbě na travnatých plochách kdy se stále mulčovalo se postupně zvedly plochy trávníků o několik centimetrů nad obrubníky, které vždycky byly pod terén trávníků.Je to tím, že se hmota stále navršuje, zetlívá, neodstraňuje se a zůstává na trávě a zvyšuje pozemek.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz