Benzin v zahradni technice
|
|
|
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?) 16.11.2008 14:17
Jiří, po tom vyprání jste ho propláchl v čisté vodě? A ještě vyfoukal? Možná bude stačit jen praní opakovat, ale celé i s vyfoukáním a osušením a bude dobře.
Radek
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 16.11.2008 14:22
Vzduchový filtr se provozem stává stále méně průchodným, a i když se na první pohled zdá, že je čistý, tak tomu tak není. Při čištění nylonového filtru je vhodné mimo saponátu a vlažné vody použít i jinak již nepoužitelný zubní kartáček a opatrně plochy filtru vyčistit pod mírně tekoucí vodou. Pouhé opláchnutí filtru nestačí. Filcové filtry jsou v podstatně pouze na kratší použití, molitan je možné opakovaně čistit stejným způsobem, ale po delší době provozu je vhodnější výměna. Rounové filtry je naopak vhodné ze vnitřní strany vyfoukat a nepoužívat na filtrační plochy kartáček, který ji vydírá. Tento filtr je vhodné používat pouze v extrémních podmínkách - staré, suché dřevo. Z pohledu problémů z výkonem motoru a správným chodem je zásadní nejprve zkontrolovat jednoduché, ale důležité úkony běžné údržby, teprve potom, pokud je to bez zlepšení stavu, přikročit ke složitějším demontážím a opravám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 16.11.2008 14:36
Zdravím Jiří, často se mi stane, že zákazník příjde s rozebranou pilou a filtrem jak kus dřeva nabaleným a samozřejmě zabaleným v igelitce :-), hledám příčinu problému, natočím mašinu a ona jde jak bič. A toto je také tento případ. Začátek opravy na konci.
Radek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 25.47 (?), 16.11.2008 15:01
Znova vypráno, vysušeno fenem, profouknuto kompresorem který mám na dofukování kol u auta a jede jako drak. Po vychladnutí jsem doladil volnoběh a příští týden ještě zajedu do servisu na seřízení otáček. Na ucho se mi zdají otáčky OK, ale sychr je sychr.
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 16.11.2008 15:12
Gratuluji a přeji mnoho spokojených, klidných a bezpečných řezů!
Radek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 25.47 (?), 18.11.2008 10:19
Dbrý den Radku. Pila řeže perfektně, včera už pořezala pár polen. Ještě bych měl jeden, snad už poslední dotaz. Při čištění výfuku jsem si zapoměl zapamatovat jak byl složen. Jedná se mi o plechovou vložku, kterou procházejí dva dlouhé šrouby, které zároveň drží víčko tlumiče. Na jedné půlce je šest otvorů o průměru 9 mm a na půlce druhé je šipka + nápis TOP CYL. V manuálu toto bohužel není uvedeno a mám strach aby se při špatném sestavení pila nepřehřívala. Mají být otvory u válce a šipka s nápisem směrem ven z válce? Předem díky za trpělivost, ale jsem začátečník, tak uvítám každou radu.
Jirka.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiku3 - (2) - 25.47 (?), 18.11.2008 11:22
Omlouvám se za kvalitu fota, je to dělané na scanneru.
Jirka.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.205 (?), 18.11.2008 12:16
Třeba je to top cylinder - vrch válce - šipka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 229.219 (?), 18.11.2008 13:46
Musím se přiznat, že jsem starý benzín bral trochu s despektem (snad jen vyjma motorové pily), ale včera jsem nemohl nastartovat sekačku (motor B and S Q4,5), každé zatáhnutí jen blafání a oblaka kouře, už jsem se v duchu loučil, když mě napadlo odsát benzín a dát nový a... Jede jako nová, jen mě trochu mrazí, protože ten benzín byl od Shellu a nebyl starší dvou měsíců.
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 18.11.2008 14:08
Zdravím J.K. TOP CYL se šipkou znamená K VÁLCI (vrch k válci, kraj k válci). Takže nápis, šipka, to vše bude nahoře a otočeno k válci! Bude-li válec v pravé ruce, vložka tak jak je na fotce, vše bude O.K.
Radek
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|