Benzin. motor - jak prodloužit životnost?

host - 6.105 (?)
9.9.2008 20:01

Děkuji za reakci pane J.S..Olej používam z mauntfieldu Oleomac a natural 95 Směs nikdy starší jak jeden měsíc.Máte své stránky nebo chcte můj mail?nepochopil jsem to s tou radou. Děkuji s pozdravem kt

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 6.105 (?), 9.9.2008 18:54, zobrazeno: 6454x

Jak se dá zkrátit opotřebení motoru u levnějších modelů pokud mají nedostatečnou ochrannou vrstvu (...nikasil).Slyšel jsem o jemném přidáni oleje do benzínu oproti návodu např. u 1:50 na 1:45 až 40.Jsou jiné metody?Docházi při absenci ochranné vrstvy k rychlejší ztrátě komprese?Dá se to nějak dodatečně "dodělat"?Jak je na tom značka OLEO-MAC?Děkuji

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 9.9.2008 19:36

V tomto něco pravdy bude, neboť jsem viděl několik těchto profi modelů, které po cca 7 měsících intenzívnějšího zatížení musely mít problémy - došlo k zadření, neboť na válci již byla narušena povrchová vrstva. Nebudu spekulovat, jestli ta vrstva je malá pro profi a stačí na občasné řezání, ale válce, které mají poctivý nikasil vlastně přežijí pilu. To už muselo být, že se měnil válec, který nebyl zadřený. Vždy stačilo vyměnit pístní kroužek, max. píst. Pokud chcete zvýšit životnost třecích ploch, tak Vám mohu popsat(viz. e-mail) postup, jak toho lze jednoduše dosáhnout i bez zvyšování poměru oleje v benzínu. Jinak platí zásada kvalitní pohonné směsi, pravidelné údržby a ostrého řetězu - pokud je to pila. Tupý nástroj způsobuje prodloužení pracovních úseků a zvyšuje zatížení obsluhy i stroje.

host - 6.105 (?), 9.9.2008 20:01

Děkuji za reakci pane J.S..Olej používam z mauntfieldu Oleomac a natural 95 Směs nikdy starší jak jeden měsíc.Máte své stránky nebo chcte můj mail?nepochopil jsem to s tou radou. Děkuji s pozdravem kt

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 9.9.2008 20:09

Své stránky nemám :)), ale kontakt mám pod J.S. Jak uvádíte popis přípravy směsi - délku skladování, tak je to jeden ze základů ochrany proti zvýšenému opotřebení motoru sníženou mazací funkcí staré směsi a mnohdy přímý důvod zadření motoru.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz