Nevim, jestli to bude údržbou - není problém sehnat držák na vrtačku, do kterýho se upne lišta a broušení jde rychle a snadno. Ostří jako meč. Lištovku jsem měl (starou rakouskou) a pokud si dobře vzpoomínám, tak strniště nebylo nikdy menší než nějaký cca 3, - 4 cm (podle druhu trávy), kromě případu, kdy byla tráva podehnilá (po přeplavení plochy), ležela a vzala se lištou proti. Pak strniště bylo do 1 cm, ake to je extrém, vyjímka.
Ad plastová okna: když se udělá povrchová úprava (tj. nejsou čistě bílá) a citlivé dělení, tak mi nevadí. Ono pořídit si dřevěná okna je pěkný, ale následná údržba (nátěry) není rozhodně neljevnější.
P.S.: Přístup firmy Al-ko. Tím že nenabízí lištovky na českém trhu (i když prodejny tu má), dává najevo asi opovržení tímto trhem. Vždyť by nebyl přece problém v případě zájmu je dovézt, nemusely by je mít na skladě, když poptávka není velká asi, jak by si představovali (tak by nebyla hned, ale třeba za 2 týdny), ale to je pro managment asi nepochopitelná věc. Podle mě to vypovídá o firmě docela dost - Jikov taky nabízí pořád dvoutakty, i když je in používat čtyřtakty z dovozu (o ceně opravy čtyřtaktu z dovozu převyšující i s prací cenu nového na sekačce jednoho velkého prodejce radši nemluvit - to je taky jeden z důvodů, proč čtyřtakt nechci)