BDR 581SL Bella nebo Vari Lucina?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 64.251 (?), 28.6.2010 11:20
Stavím se za váš příspěvek, tak nějak bych to taky viděl s tím Dakrem.
Osobně mě nějak ten B&S neoslovil, nepřekvapil ani nenadchnul...
O GSV jsem zatím v této souvislosti neslyšel a v nabídkách pokud dobře koukám se zatím neoběvuje...
Myslím že GCV při správném zacházení a ůdržbě je dobrý motor, mám ho jak na Stiga sekačce GCV(160) tak na zmiňovné Lucině a jsem zatím spokojen..příjemná spotřeba, tichý spořádaný chod a celkem silák.))
Na jednoosém traktůrku mám zatím dosluhující Vector XL/V 55 a rovněž přemýšlím o náhradě, motorem GCV 190
(jelikož mám vše ne dlouho prodávaný Balcal/tecumceh jsou s tím menší či větší problémy ale to se nějak pokompletuje) snad :-))
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 28.6.2010 11:33
Balcar se zde taky řešil a někdo psal, že šel ing Balcar do důchodu tak vše padlo i internetové stránky. Myslím, že to se nedělá a je to nefér vůči zákazníkům, ale je to jeho věc.
Kdyby nebyly problémy tak určitě v dřívějších dobách by se B&S na Vari objevil, jenže ty motory mají v tomto režimu provozu problém s regulátorem otáček. Motor se rozhoupe až někdy i zhasne.
Na Techagru v Brně byla mám dojem Lucina s GSV a má to být jakási "odměna" za cenu GCV. Je třeba se informovat u výrobce. U prodejců to většinou moc efunguje i proto, že chtějí prodat co je na skladě, proto se tváří že nic moc neví.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.251 (?), 28.6.2010 11:51
Ono co se týče toho Balcara, tak kdo má tak ví že dlouhodoběji použitelné není skoro nic, krom převodovky s koly, řidítky a možná valníček + kultivátor
Kdo vzpomene například sekačku ať už želva1 či 2 nebo obracák a podobné nefungující opičárny, nebo poruchové lámající se spony uchycující motor k převodovce či ještě hůř odírající se vršek tělesa spojky(nic levného) mi dá jistě za pravdu, že důchod přišel vůči zblblím kupujícím celkem dlouho..Kdo si do bot nakakal se v tom veze a není z toho cesta ven.(zdědil jsem po Dědečkovi) Přitom vítězství nebylo tak daleko a o tolik dražší
Nic proti nikomu ale tohle se dle mě nepovedlo... Vrátíme se zpět k mému dotazu :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.82 (?), 28.6.2010 11:34
Asi takhle - v DAKRu jsem byl osobně, mají špičkové technologie, stále inovují a zlepšují a přinášejí nové věci. VARI nechci pomlouvat, ale řadu řešení kopírovali právě od DAKRa. Začněme třeba dělenými nápravami a rotory s křidélky pro odhoz.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 28.6.2010 11:51
To jo, stále zlepšují a testují na zákaznících. Co se nepovede, tak za dotovanou cenu zákazníkovi předělají na to vylepšené. Informace z Techagra a viz jejich diskovka. Jsou sice první, kteří ji uvedli v tomto segmentu na trh, ale je odzkoušená? Nebude dělat řetěrový pohon víc problémů než práce? Proč dodnes nedělají celoplošný vodící disk? A pro větší tuhost lisovaný? Proč má Vari patentované "postavení" žacích nožů? Nic, to nemá cenu, nebudeme si zde dokazovat, co kdo má nebo nemá a jak udělané. O to nejde. Já mám Dakra za takové profikutiství a snad mám na takový názor právo a je to jen můj názor. Já plně respektuji váš, že jste třeba s Dakrem spokojen, proč ne.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 28.6.2010 12:13
64.251 ještě mě napadlo, použít telefon a zavolat do podnikové prodejny a zeptat se na tu Lucinu s GSV. Ti řeknou co a jak si myslím. Je to nejrychlejší.
Ty jednoúčeláky jsou vlastně novinka, kterou Vari dřív nedělalo. Jenže trh si žádal, no. Tak se šlo cestou laserem pálených a následně tvarovaným otevřených rámů lakovaných práškovou technologií. Nejde o nic jiného než o cenu, známe to. Jít cestou vývoje nových převodovek aspol. byla by cena toho jednoúčeláku dost hrozná a už vůbec nikdo by to nekupoval. Je taky pravda, že kdyby měla být Vari závislá na našem trhu moc dlouho by nežila, Takže svoji výrobní kapacitu vyprodává mimo ČR a část i mimo EU. To zahraničí není tak kritické k dnešním konstrukcím, ale já to chápu, jsme zvyklí na dobrou strojařinu a kořádný kus železa, který maká i třicet let.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.82 (?), 28.6.2010 13:22
Není pravda, co tu píše jeden z lidí nademnou. Vari nepoužívá motory Briggs proto, protože jsou vlastněni firmou BG Technik - což je zástupce Hondy power equipment pro náš stát, přece nebudou brát motory od konkurence, že?
Druhá věc je odzkoušenost strojů DAKR před uvedením do prodeje- vím, že každou novou mašinu, i adapér podrobují náročným testům v terénu jako jiné firmy, klidně i rok a více. Mám vyzkoušeno obojí provedení žacích disků, jak ten od Vari, tak DAKRu. Ano, dobře, disk od vari je robustnější, ale na druhou stranu blbě seče velmi nízkou trávu, nehledě na velmi vysokou cenu disku při poruše - 3500 Kč. Celoplošný disk hlavně klade stroji vyšší odpor při pojíždění. Dakrácký disk je jednoduchý a udělá stejnou práci jako lisovaný, seče i nízkou travičku, nemá však rád rázy. Cena je pouhých 500 Kč v případě ohnutí.
Co se týče motoru Briggs Intek Pro a 850 I/C series, jsou to motory na stejné úrovni jako GSV 190, s tím rozdílem, že mají profi výbavu (OHV, tlaková filtrace oleje). Výkonově jsou však na stejné úrovni, spotřeba je také stejná.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 28.6.2010 14:17
Ten člověk nad váma píše o "dřívějších dobách" a Vari BG Techniku nepapří zase tak dlouho.
Co se týká té slavné tlakové filtrace - zajimavé je, že motory Honda nemají problém s mazáním rozstřikem a ceny ND pro B&S s "tlakovým mazáním" mi přijdou jako tahání peněz z lidí.
Náhradní díly na dubnové sečení je levnější od Dakra to je fakt, škoda jen že nemusí dojít ani k nějaké "nehodě" a disk se zvlní. Asi časem. Je to dáno právě tou levnou konstrukcí, která na druhé straně zase tolik nestojí.
Kolik adaptérů Dakru prošlo státní zkušebnou a má certifikát?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|