Barva svíčky čtyřtaktu Dolmar

host - 242.65 (?)
29.7.2017 20:42

optimálne nastavit karburátor záhradnej techniky nie je možné. Tie karburátory su natolko zjednodušené, že nie je možné nastavit karburátor-ked je nastavitelný, tak,aby mala zmes za každých podmienok aspon približne opttimálne zloženie. Možte trochu ubrat na bohatosti, no budete musiet experimentovat.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 127.116 (?), 17.7.2017 12:56

Motor jednoducho žere olej.

Zaujímalo by ma čo ste očakával.Poviem vám možno prekvapivú novinku.Pre motor neni ani tak zaujímavé ako vypadá z vonka ale to že ako vypadá z vnútra a hlavne z čoho a ako je urobený.Pokiaľ očakávate kvalitu Makity-Dolmar tak je najlepšie si kúpiť Makitu.Pokiaľ nie ste ochotný tú kvalitu zaplatiť tak to neriešte.Budťe spokojný s tým čo máte.Riešenie studenej alebo teplej sviečky je v tomto prípade smiešne.

Poznámka na okraj - žranie oleja nijak nesúvisí z nastavením karburátora.

host - 155.38 (?), 18.7.2017 9:38

A já si myslel, že důležité na motoru je, jak vypadají jeho plastové kryty. Motor má i nějaký vnitřek? To jsem vážně nevěděl a je to pro mě přímo šokující novinka.

Je možné, že si trošku oleje pápne, protože si nedělám iluze o kvalitě čínské kopie s hlavním kritériem výroby - nízká cena. Jenže zplodiny po spáleném oleji nesmrdí a olej příliš neubývá - úniky jsou spíše netěsnostmi, protože dílenské zpracování je takové, no řekněme levné. Záměrně nepíšu čínské, protože třeba můj Hecht 5484 SX má motor úplně suchý a krásně (proti tomuto) zpracovaný.

Spíše vzhledem k nastavitelnému karburátoru to vidím na bohatou směs, ale protože jsem benzíňáka nikdy neměl (jsem prostě naftový), tak nedokážu odhadnout jestli je nebo není. A na svíčce by to mělo jít poznat.

host - 242.65 (?), 29.7.2017 20:42

optimálne nastavit karburátor záhradnej techniky nie je možné. Tie karburátory su natolko zjednodušené, že nie je možné nastavit karburátor-ked je nastavitelný, tak,aby mala zmes za každých podmienok aspon približne opttimálne zloženie. Možte trochu ubrat na bohatosti, no budete musiet experimentovat.

host - 243.172 (?), 30.7.2017 21:07

Ano. Jedině laborování je cesta. Včera jsem to zkoušel. Když jsem pod plným plynem ubral bohatost, ale tak, aby motor podle sluchu točil max., tak pod zatížením ztrácel sílu.

Zajímavé bylo, že vůně spalin se poměrně dost měnila dle nastavení.

Nakonec jsem to nastavil na nejmenší možnou bohatost, ale tak, aby motor držel výkon. Uvidím po příštím kosení, jak bude svíčka vypadat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz