Aký krovinorez? (dolmar, HQ, Stihl)
|
|
 |
 |
host - 227.2 (?) 26.6.2014 11:59
1,5m vysoka trava, pul plynu a masina 0,8kw vykonu.Pane, hodne jste asi nekde pridal.A bohata rezerva, pokud tj.plocha, kde uplatnite plny zaber, tak to bude mizerie.Mam 1,6kw a kdyz je opravdu metr a pul vysoka trava, tak ta masina tomu bidne vykonem staci, spise nestaci, jdu a radeji vezmu masinu s vykonem 2,3kw.Tomu verte.A s tim pul plynu, davam tolik, kolik potrebuji, kdyz neberu plny zaber, tak uberu, kdyz neni masina v zaberu, uberu,kdyz beru plny zaber velke travy, dam plny plyn.Plny zaber, trava 1,5m vysoka, masina 0,8kw, pul plynu, to mi proste nejde dohromady, tj.pohadka u mne, pro toho, kdo veci nerozumi..
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 209.10 (?), 15.6.2014 13:35
S doporučením,,nič silnejšieho by som nebral,, si dovolím nesúhlasiť, mám profi krovinorez o výkone 1,9 kW používam ho na kosenie pozemku o výmere cca 25 arov. Sused kosí o niečo menšiu plochu s výkonom 0,8 kW. Ja pokosím za poobedie po práci, on sa trápi celý deň, niekedy ani nepokosí. Rozdiel v rýchlosti kosenia je značný.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.30 (?), 15.6.2014 14:21
Já psal sám za sebe - to že s 0,8kW mám pokoseno za hodinku neznamená že s 2kW bych měl pokoseno za 30 minut - musíte zohlednit to, že nehodlám s křovinořezem běhat a víc času než samotné sečení plochy zabere babrání se kolem stromků a td.
Osobně bych nic silnějšího nebral jelikož by to bylo zbytečné. Tazatel se mě ptal zda to na mou potřebu stačí a zda křovinořez zvládne kosit trávu = zvládne a z mého pohledu netřeba připlácet za silnější stroj.
Toť celé. kdybych chtěl silnější stroj mohl jsem si takový koupit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.242 (?), 15.6.2014 19:09
79.30 tak nám objasnite, že aký ventilový rozvod je najmodernejší, ked OHC je zastaralé? Desmodronika-tu používa Ducati a rozhodne sa nejedná o žiadnu novinku. DOHC alebo 2xOHC, SOHC je stále len to isté OHC, len s rozdielnym počtom vačkových hriadelov. Pneumatické ovládanie, ako u F sa nepoužíva u žiadneho seriovo vyrábaného motora. Rotačné ventilové rozvody sa nepoužívaju vobec, su len na výkresoch. Tak aký ventilový rozvod? OHV, SV tiež nepatria medzi high tech novinky a ešte stále su používané.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.2 (?), 26.6.2014 11:38
Davam Vam plně za pravdu.Ke kazde praci, je dobre, kdyz ma masina patricny vykon.Jedna vec je dosekavani nejakych vousu, travu 10 cm vysokou, jina vec je velka plocha spatne pristupna v tisicich metrech a trava 1,5m vysoka.Jak pisete, vykon 0,8 kw, tj. u mne na mensi travu, vylozene treba nejaky okraj, atd.Neudrzovany velky pozemek v tisicich metrech ctverecnich, hure pristupny, klidne ty 2 kw vykonu se pak vyplati.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.2 (?), 26.6.2014 11:59
1,5m vysoka trava, pul plynu a masina 0,8kw vykonu.Pane, hodne jste asi nekde pridal.A bohata rezerva, pokud tj.plocha, kde uplatnite plny zaber, tak to bude mizerie.Mam 1,6kw a kdyz je opravdu metr a pul vysoka trava, tak ta masina tomu bidne vykonem staci, spise nestaci, jdu a radeji vezmu masinu s vykonem 2,3kw.Tomu verte.A s tim pul plynu, davam tolik, kolik potrebuji, kdyz neberu plny zaber, tak uberu, kdyz neni masina v zaberu, uberu,kdyz beru plny zaber velke travy, dam plny plyn.Plny zaber, trava 1,5m vysoka, masina 0,8kw, pul plynu, to mi proste nejde dohromady, tj.pohadka u mne, pro toho, kdo veci nerozumi..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 24.57 (?), 26.6.2014 10:21
Tak většinou nemůžeš prostě srovnávat sekačku se spalovacím motorem za 6000 (dost možná koupenou i v hobymarketu typu Bauhaus) se strojem za 9000 (který vám prodá při rozumné marži prodejce vybrané značky).
Vyjímkou může být nákup náhradních dílů kdy kdy například Stihl občas neví co by si za ně řekl... a je fhodně lidí co je nakoupí jen u nich.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 8.235 (?), 26.6.2014 10:25
Náhradními díli jsem myslel běžný spotřební materiál a díly které podléhají opotřebení.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivooo - (19) - 66.198 (?), 18.6.2014 10:10
zdavím vás páni, idem sa konečne rozhodnúť čo kúpiť, chcel by som zistiť ešte pár vecí.
niekde som zahliadol, že pri 4T motore je potrebné okrem výmeny oleja po 30hodinách alebo raz ročne treba dať nastaviť ventily alebo čo. čo je na tom pravdy, a koľko taká záležitosť približne stojí v servise? aký olej by ste odporučili do motora? je niečo špeciálne(typ, značka)? samozrejme viem že to bude olej do 4t motorov. mimochodom na Dolmar mám velmi dobrú cenovú ponuku.
Ďalšia vec sa týka tej Husqvarny - kedže na splnenie záručných podmienok je potreba originál husqvarna olej aký by ste odporučili? na výber je olej 2T HP, 2T XP synthetic, 2T low smoke +.
na uhlový prevod stačí univerzálne plastické mazivo alebo treba plastické mazivo ECO? viem že niektoré produkty sú už len záležitosťou marketingu, preto sa Vás pýtam čo je vhodné.
Ďakujem za odpovede.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.45 (?), 18.6.2014 11:13
Ja pre všetky 2 T stroje od HSQ používam olej XP / mam 4 píly, 2 krovinorezy a jeden motorový vyžínač /... pri kúpe vám ho v predajni odporučia... na uhlový prevod používam mazivo od HSQ Multi Purpose Grease ak sa dobre pamätám tak ku krovinorezom boli už v zákadnom balení pri kúpe také malé tuby s vazelínou...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|