Aký krovinorez? (dolmar, HQ, Stihl)
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 18.6.2014 15:49
ahoj ventily u 4T po 200 hodinách do převodovky dávám oregon z tuby, na bazošu byl 4T nový za 7000 s výbavou nový záruka ten co mám já.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 18.6.2014 19:12
Olej má být 10w30 API SF min, dávám 5w40 do auta. 1 deci je jedna výměna oleje za rok, můžete častěji, teplý olej vylejete do připravené nádoby a přiloženou plničkou doplníte deci oleje. Stroj musí být položený na rovině a měrkou zjistíte kolik přidat plničkou odsát když množství přeženete. Motor má ventilový rozvod OHC seřizování je po dlouhé době malé. Po sedmi letech si ventily seřídím.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ivooo - (19) - 66.198 (?), 18.6.2014 21:27
to s tými ventilmi ma potešilo. cenu mal super na tom bazoši, ale takéto veci nerád kupujem z druhej ruky aj keď bola na tom záruka.
rozhodoval som sa, či tú HQ alebo Dolmar, ale nakoniec vyhral Dolmar 245.4U skrz ceny, ktorá bola bezkonkurenčná a ovela nižšia ako keď som zakladal tému. teraz som si všimol že ceny ešte aj stúpli o 25€(teda na jednom vyhladávači tovarov na Slovensku). tak už sa teším nech dojde :)
dík za všetky rady a názory!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 19.6.2014 10:51
No já chytnu po silnějším za dobrou cenu. Ahoj
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.2 (?), 19.6.2014 15:23
Podival bych se, jakou masinu potrebuji, co od ni zadam, jak blizko mam servis, jaky potrebuji vykon, okouknul bych vyrobky vsech tri, nechal si je ukazat, nejlepe pri praci, jeste lepe, zkusit s tim pracovat.Kazda z tech znacek ma asi neco mirne proti.Pak bych zvazil cenu, vse nejak zohlednil a nakonec koupil.Asi vsechny z tech tri znacek kvalitu maji a nebal bych se koupit, asi,ani jednu z nich.Jak rikam, vyzkouset,vse zhodnotit a pak si vybrat.Sam mam zkusenost s Dolmarem i Husqvarnou a nemohu si stezovat, ani na jedno.Kazda je v urcitem smeru v necem trochu horsi v necem lepsi, ale pohoda.Pokud jde o Stihl, sam nevlastnim, ale nebal se tez koupit, nejake nekvality.Jasne, je to technika, kazda masina, typ se nemusi uplne vydarit konstrukcne, nebo shodou nahod, treba ve vyrobe 100% jistota nebude, asi u zadne, ale jsou to kvalitni znacky, kde se vetsinou vyplati penize utratit, koupit.Preji dobry vyber.
|
|
 |
|
 |
 |
|
pacicipa - (2) - 95.255 (?), 25.6.2014 21:55
jednoznačne 4taktný Dolmar, ja mám MS 246.4 U trošku vyšsia rada a je to zatiaľ paráda, omnoho menej hlučný a pracuje parádne, radosť robiť s ním
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ivooo - (19) - 35.86 (?), 1.7.2014 16:12
tak konečne môžem podať spätnú väzbu. ako som predtým spomínal, rozhodol som sa pre Dolmar.bohužial som musel čakať dva týždne, včera došiel, dnes som ho vyskúšal na cca 4 hodiny. som maximálne spokojný a nelutujem kúpu. dobre sa s ním robí, dobre sa drží, popruhy sú super. ten zvuk je ovela príjemnejší než dvojtakt. ale ochranu sluchu treba používať. nôž čo je v balení splnil očakávania, objednal som aj hlavu Tap&go Large, tiež spokojný.nemám čo vytknúť. cenovo ma vyšiel na 218€, komplet (krovinorez, strunová hlava, poštovné) 250,takže nieje o čom. a čo sa týka tých 0,8kw - na moje účely postačujúce. ako napísal kolega nadomnou - radosť s ním robiť.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 1.7.2014 20:28
Tak tak radosť s ním robiť.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 67.222 (?), 4.7.2014 13:41
Nad HQ 128r som uvazoval aj ja ale nakoniec som zobral 525rx, zatial som spokojny chyta super praca je zabavou, a ma pevny hriadel. 128 a stihl maju pruzne hriadele (niekto ospevuje niekto zatracuje) ja osobne ho nechcem.
ivan
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|