omlouvám se za příkrou reakci, zatím snad všechny vertikutátory co jsem viděl byly "tlačící", předpokládám, že Váš bude také tlačící. Sběrací koš je skoro k ničemu - je okamžitě plný, je jednoduší vyhrabaný mech a jiný sajrajt sebrat klasickou sekačkou se sběrným košem.
Třebaže jsem byl nařčen, že jsem purista, zopakuji co jsem psal již ve zmíněných diskusích - pískování je super, pokud budete pravidelně pískovat, (jemný bílý štukovací, nebo betonářský písek) mech nebude mít za čas žádnou šanci..
Opakuji i poznámku, kteroui jsem zde již jednou psal - neděste se toho jak trávník vypadá po vertikutaci, zapískování a dosetí - během jednoho dne se trávník promění na něco , co matně připomíná hodně špinavou pláž, ale je to jen zdání. Trávníku uděláte dobře, provzdušníte jej a protože je připravený, tak při další péči (zálivka) se bleskem vzpamatuje a bude KRÁSNÝ.
Vzhledem k tomu, že budete dosévat, počkejte s následným sekáním 3-4 týdny (asi jako většina z nás nejspíš nemáte vřetenovou sekačku, která je při sekání vyklíčené trávy šetrnější)