Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

vlastním cca 9-10 let kultivátor MS 07 (ještě se starším SV typem motoru), k tomu vozík, obracecí pluh a jednobubnovou sekačku. Předloni jsem dokoupil i sněhovou radlici, kterou jsem z důvodů absence sněhu použil zatím jen jednou. S ničím jsem do servisu zatím nemusel. S pohonnou jednotkou a s kultivátorem (vyjma vyšší spotřeby zastaralého motoru) nebyly problémy žádné, nepočítám-li v to  občas vyměnit klínové řemeny a loni se olámalo kolečko navíjející startovací šňůru.  To mě přišlo jako komplet se šňůrou a pružinou na cca 700-800Kč a zdálo se mi to dosti předražené. Hnací jednotka dobře startuje, ale pokud si na ni něco chcete opravit, tak musíte mít klíče v palcových, nikoliv metrických,  mírách (alespoň u té mojí to tak je).

Pokud se týká sečení s jednobubnovu sekačkou, není dobře sladěná pojezdová rychlost a obvodová rychlost bubnu. Sekačka proto  spíše "žvýká" než seče. Později to řešili řemenovou redukcí ke snížení pojezdové rychlosti. Ta myslím že stála něco přes 2 tisíce. Já bubnovou sekačku téměř nevyužívám. S vozíkem problémy nebyly žádné, i když konstrukčně je to dosti slabé.

Na závěr: Pominu-li horší obslužný komfort řemenového převodu, zejména při potřebě  měnit rychlost pojezdu, pak  na nenáročné občasné používání je kultivátor spolu s přídavnými zařízeními většinou funkční a dostačující. Myslím si, že je-li stroj používán pouze jako kultivátor, tak je jeho využití právě asi nejlepší. Ale pokud bych se já osobně rozhodoval pro víceúčelové a univerzální zařízení dnes, asi bych právě z hlediska celkově lepšího obslužného komfortu volil zařízení jiné. 

S pozdravem           M.P.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika