Ve směs všechny nože sekaček je nejlepší a nejednodiší brousit pod úhlem 45 stupňů, plynule po celé ploše břitu tak aby nevznikal zub mezi sečnou částí a prostřední částí nože. Po na broušení se nůž vyváží za střdovou díru a na té sraně na kterou se převažuje - padá, se znova přiměřeně přebrousí, lépě casteji vyvažovat, neč pak více ubrušovat. Čím dokonaleji bude nůž vyvážen tím delší bude životnost vašeho stroje vyšší, účinost, nišší spotřeba a hluk, pohodlnější sekání bez vybrací... Pokud je nůž ohnutý, jedna půlka vám napříklat vyčnívá s podsekačky a druká je třeba cca 2cm "utopená" v šasy, je jedyný spůsob nápravy a to výměnou za nový nůž, jen těžko by jsteho srovnal do původního tvatu, nehledně na možné pškození matriálu - naprsknutí, namožení a podobně. Představe si ten nůž stejně jako vrtuli letadla...