Dobrý den. Kotouč je s takzvaným sekacím zubem a pokud nemá vidiové plátky, tak se brousí 5,5mm kulatým pilníkem. Nejlépe s takzvaným vodítkem, které se používá na broušení pilových řetězů. Takže nabroušené zuby při vrchní části připomínají zub na motorové pile. Úhly by měli být na obalu a nebo uvnitř. Jinak kolem 20stupńů, nehraje to žádnou velkou roli. Na šrańk se nechá sehnat šrańkovačka. Lze to i po domácku francouzákem nebo si s plocháče udělat šrańkovačku. Ůhel je myslím kolem 15stupńů, taky to nehraje žádnou velkou roli. Já šrańkuji tak, že při pohledu zepředu na ostří zubu se vnitřní hrany zubů lehce kryjí. Křovinořez mě živý a běžně to ručně brousím přímo na křovinořezu. Při tomto broušení a tomto průměru kotouče není ani žádný problém s vyvážením. Nevznikají tam žádné extrémní váhové rozdíly. Časem zjistíte co Vám vyhovuje, jestli větší úhel (zub je pak jedovatější a při menších otáčkách a nebo slabšim motoru má chuť se zakusovat do dřeva) a jak velký šraňk. Když se stavíte ve speciálkách s touto technikou tak u nových kotoučů v krabičce máte nákresy co a jak.