Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já loni koupil Dolmar MS 435.4U. Super stroj, na moje použití trochu overkill, spíš dosekávám, ale můžu si dovolit kašlat na trávu za plotem a dvakrát za rok tam vlítnout a trochu to zkulturnit. Pak máme ještě pozemek na seno, cca 600 m2, dvakrát do roka se to vezme. Výhoda je, že 4takt má příjemnější zvuk a většinu času jedu tak 2/3 až 3/4 plynu, pořád je tam rezerva. Zpracování je v pohodě, je trochu těžší, ale zase se zdá festovní, to se ale pozná až za několik let. Motor má být údajně Subaru, ale nikde to uvedeno není, jen marketingové MM4. Překvapivě originál olej nebo strun, jsou cenově velmi dostupné.

Stihl jsem si byl také prohlédnout, ale pokud chce člověk vyšší výkon, už je to dost drahé, i když zase mají akce duben až červen. 4mix má i zajímavý zvuk. Ten sice neseče, ale ten rev dvoutaktu nemám moc rád, obzvlášť když to někdo honí plnej-volnoběh-plnej. Taky mi přišel trochu osekanej, dost lehkej, až podezřele. Když vidím jejich hobby a farmářské pily, jak je osekávají na všem, tak jsem radši šel do Dolmara. Strašně se mi líbila i Honda s 35ccm motorem, má asi nej postroj, ergonomie, plasty, fakt super, jen ten motor mi přišel výkonem už na hraně a cena vyšší. Ale Honda jsou držáky, sám jsem si opravil zanedbaný starý GCV a jede krásně. Husqvarna obdobně jako Stihl, nezaujala. Možná se prostě zaměřují na stroje pro profiky.

Nicméně ten Dolmar je made in China, to říkám rovnou. Nemusi to nic znamenat,  jen to říkám. Sám jsem na výkres sestavy z dílů z Číny smontovaných v Maďarsku bulharskými dělníky dával popisek Made in Germany, prý proto, že to do toho auta namontují v Německu. Komu jsem tímto rozbil sem o významu "made in..." se omlouvám :-)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika