Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,
mám sekačku Hecht 5484 SX (tj. bez el. startéru, Hecht 5484 SXE je s elektrickým starterem) od dubna 2014 a jsem s ní max. spokojený. Vybíral jsem tenkrát právě pro podobné podmínky vašim - nerovná zahrada 1.000m2 ve svahu (cca 10°), kde se seklo křoviňákem 2x ročně (práce na 14 hodin pokaždé jen sečení) a zároveň další zahrada na rovině, kde se seče častěji - proto s převodovkou na volbu rychlosti pojezdu - rovina na 4, kopec na 1. 
Na rovině tráva hustá (vysoká spodní voda), seču na 4cm výšky. Pokud to nestihnu posíct a tráva má 20cm, už to nestihne sbírat do koše (zahlcuje se) a musím na 2x (poprvé na 7cm a pak až na ty 4cm). Pokud seču s otevřeným zadním výhozem (je to proti předpisům - hrozí úraz vyhozením kamene proti nohám obsluhy), zvládá to najednou. Ve svahu seču 1x za měsíc, tráva řidší (kvalita nic moc), ale výška běžně 30 - 40cm, opět s otevřeným zadním výhozem (nesbíráme nikdy, účelem je posíct s co nejmenší námahou). Seču buď po vrstevnici sem tam nebo kolem dokola od krajů ke středu (chvíli z kopce, chvíli do kopce, chvíli nakloněná na jednu stranu, chvíli na druhou)) kvůli mazání motoru (náklon na jednu stranu trvale by mu asi moc nesvědčil. Sekačka to zvládá bez problémů, je ale fakt, že když už je tráva vyšší nad 30cm, tak v místeh kde je tráva tvrdší, si před sekačkou lehne a občas zůstane nějaký neposečený "fous".Těch 1.000metrů seču cca 1,5 hodiny, což je oproti sečení křoviňákem neskutečný rozdíl.
Už sem tady psal několik různých příspěvků ohledně této sekačky - zkuste si je tady najít pomocí vyhledávání a dozvíte se víc.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika