Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zajímavá zkušenost. Skoro jste mě vyděsil.

Souhlasím, že pravý úhel ji může dělat problém. Dvakrát se mi během tří týdnů taky sekla v rohu, takže jsem při zakopávání drátu do země rohy udělal ve 45° na posledních 10 cm. Od té doby zatím pohoda.

S vodou jsem zajtím problém neměl, ale mám ji jen měsíc, takže jsme přečkali zatím jen asi pět bouřek. A ještě vlastně každou noc závlaha, stříkají mi na sekačku dva nebo tři postřikovače. Uvidíme, jestli se taková závada vodou časem projeví.

S tím vracením jsem to vyzkoušel. Je pravda, že dvouleté dítě nemáme a už tříleté snadno pochopí (aspoň ty naše), že se k sekačce v pohybu prostě přiblížit nesmí. A psa nemáme. A navíc jsem ji naprogramoval, aby sekala, když nejsme doma. Pro zahradu, kde se motají batolata, staří psi a želvy to asi opravdu nebude vhodné řešení.
U normálních lidí mi sekačka nebezpečná nepřipadá. Když narazí do překážky, tak skutečně couvá bez rozmyslu a najede na cokoliv co za ní je. Ale ta naše couvá jen 40 cm. Méně než je její vlastní délka. Musel bych za ní něco položit právě v okamžiku, když naráží do překážky, aby to mohla poškodit. Jinak za ní těžko něco bude, když odsud právě přijela.
A když jsem před ní dal nohu hned po její otočce u kraje, aby vycouvala za drát podle vašeho popisu, tak couvla jen na ten drát a ani ji kolečka nespadly z obrubníčku co končí 25 cm za drátem. Těžko říct, jestli ten drát razegistrovala, nebo to bylo těch 40 cm co mi couvá. Dělal jsem jí nohou překážkou několikrát, jakmile se u obvodového drátu otočila do nového směru, dal jsem nohu maximálně 5 nebo 10 cm před ní a pokaždé stejný výsledek. Takže si nedokážu představit, co by se muselo dít, abych jí přinutil vycouvat za drát. Až budu mít ynudnou chvilku, zkusím to znovu.
Napadá mě jedině, že tam máte nějaký starší program, když se vám chová jinak.

U mě se stará o necelých 250 metrů, hodně členitých - z kabelu v balení mi zbyly dva metry. Překážky pro narážení tam nemám. Nejužší místo je necelý metr v takové dvacetimetrové zužující se nudli. Maximální sklon kolem 30%, ale jen na části, která odděluje dvě výškové úrovně, jinak celkem rovina.
Ještě ji chci zkusit na 500 metrů hlavní zahrady, tam mám zajtím Robomow, ale po sedmi nebo osmi letech co ho mám nemůžu vědět dne ani hodiny, kdy bude potřebovat nahradit. Tak abych byl připraven.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika