Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám již zkušenosti se sekačkou Robomow RL750 a nepřímo s nejlevnějším starým Automower od HQ. Viz téma „Zkušenost s robotickou sekačkou“.
Neodolal jsem a koupil jsem automatickou (robotickou) sekačku WORX Landroid WG755E z Bauhausu. Už mne nebavilo se dvakrát týdně honit na kousku zahrady, který je příliš vzdálený a hlavně členitý pro Robomow RL750 na hlavní části zahrady.

Sekačku jsem vybalil a začal s instalací.
Vodící kabel je šikovně navinutý na cívce. To oceníte, dobře se s tím pracuje.
Kolíky jsou takové akorát. Nemají zpětné háčky a nejsou tak velké, jako byly ty u Robomow. Když je potřebujete přendat, je snazší je vytáhnout, ale sami přitom drží dobře. Za tyhle díly patří výrobci pochvala.
Jen jsem nemohl najít pravítko pro odměření vzdálenosti vodícího kabelu od krajů. V rozpisu příslušenství bylo a i když jsem všechno třikrát přehrabal, nenašel jsem ho. Až nakonec jsem ho naše jako součást kartonu. Stačí ho vylomit z krabice. Ale to jsem neudělal. Ne že bych nechtěl ničit krabici, ale byl by stejně na prd. Udělali prostě jen pravítko, dělené po 2 cm a navíc nula není hned na kraji, ale až pár centimetrů utopená. Tady by se od Robomow měli učit. Ti přibalili plastové pravítko, na kterém je naznačení poloha kabelu při instalaci od pevné překážky a poloha od překážky, nad kterou může sekačka najet. Tohle pravítko se dobře používá a vydrží. Mám ho i po letech a kdykoliv něco předělávám, použiji ho. I jeho pomocí hledám zakopaný kabel. Na jeho druhou stranu jsem si tedy udělal fixem rysku pro Landroid na doporučených 35 cm a začal s instalací. 
Pro jistotu jsem kabel hned nezakopával do země, ale provedl instalaci jen pomocí kolíčků na povrch. Co kdybych to někde musel předělávat.
Obehnal jsem ca 240 m2 a přibalený 130 m kabel mi na to tak tak stačil. Zbylo mi asi pět metrů drátu a patnáct kolíků. Je pravda, že je to hodně členitý trávník, dva delší trojúhelníky a jedna dlouhá nudle, na konci široká jestli metr. Instalace mi trvala asi hodinu.
Po prvním puštění všechno funguje. Spuštění je jednoduché a nepotřebujete nic moc programovat. Později se seznámím s nastavováním, teď to nechám, jak to je.
Mile mne překvapilo, že dokáže sekat opravdu nízko. Jsem příznivcem nízko střiženého trávníku a Robomow jsem si musel trochu upravit, aby sekal trochu níž. U Landroidu jsem zatím nastavil 25 mm a je to dostatečně nízko, a to můžu ještě 5 mm stáhnout.
Je znát, že Landroid trávník jen usekne, tak jako Automower od HQ. Robomow rozseká hned napoprvé i delší stébla.
Už po prvním spuštění vidím, že budu muset místy drát přemístit. Zdá se, že seče zbytečně daleko od okraje.
První dojem na mne Landroid udělal víc než dobrý, za pár dní přidám zkušenosti z provozu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika