Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Wimpi, co máte za stroj, že u něj máte přístupný dolní vpouštěcí otvor?

Osobně z hlediska bezpečnosti považuji za lepší, mít olej zahřátý (posledním) hodinovým sekáním a po krátkém stání zchladlý na cca 40°C. Hystereze viskozitní křivky mi přitom dává lepší tekutost při dokonalém rozptýlení kalu než bych měl po 5 minutovém ohřátí motoru před výměnou prováděnou samostatně (v servisu, na jaře,...). Právě proto si měním olej sám, a nevozím to do servisu i když nabízejí "práci s výměnou zdarma".

Pokud vyměníte dobře olej a použitý dáte do sklenice (PETky), tak se do 3 měsíců odsadí na dno, to o čem mluvím, když uvádím, že je nejlepší provádět výměnu po sekání na dobu výdrže celé nádrže benzínu. Pokud máte na stroji filtr, nic by se usadit nemelo, protože by TO mělo zůstat ve filtru. U strojů s filtrem a spodním výpustným ventilem je diskutabilní, jestli olej zahřívat chodem motoru, nebo jej nechat stát déle nad výpustnou vaničkou.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika