4-takt u krovinorezu

host - 109.57 (?)
13.10.2006 12:40
Já tedy nevím jestli se mi to zdá nebo co, ale kam tady kouknu tam se někdo chválí Dolmarem!
   Stihl má největší 4-mix FS130 s výkonem 1.9kobylek, ale myslím že  VARI Honda má v nabídce nějáky ten 4takt, ale výkony ani cenu ze mě netahejte. Solo jestli kamarádí s Dolmarem, viz Solo 129,  taky něco pečou (u Sola se to jmenuje 130BR a LR s motorem Fuji-Robin a 1.6koníky).
Který z nich je ale the best of to netuším, ale žádný z nich se ani nepřibližuje 2.5koním, pokud takový stroj nemá ona Honda a to si teď nejsem jist.
   Co sem měl možnost zkusit tak ten Stihl byl celkem v pohodě až na vibrace při akceleraci z volnoběhu, je to 4takt, polovina pracovních cyklů, je to pochopitelné. V trávě sem ho nezkoušel, bylo to při prodeji nového stroje, ale točil se krásně(myslím tím točil do vysokých otáčkek).
   Pak sem po čase sekal mojí Husq.235R a jelikož se holka porouchala(přicpaný karburátor), půjčil sem si křoviňáka Hondu, vevím kolikátka to byla, ale byl to určitě 4takt. Co mi chybělo asi nejvíc byla točivost Husqvarny. Honda sekala O.K. ale neměla takové maximální otáčky struny které považuju pro sekání hustější trávy za ideální.Sílu tu měla, ale chyběly mi  ty točky. Nutno poznamenat, že se jednalo o profi stroj služeb města.
   Co z toho plyne? 4takt snad, ale nejdřív vyzkoušet, zvlášť jestli jste v minulosti pracoval s 2taktem Stihlu nebo Husqvarny. Pokud vám vyhovuje traktorovitost Partnera, nebo Oleomaka žádná extra změna kromě nižší hlučnosti a spotřeby se nekoná.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 17.249 (?), 9.10.2006 19:41, zobrazeno: 5721x
Dobry den,
chtel bych znat Vas nazor na 4-motory u krovinorezu. Zda se mi, ze se zatim zacinaji objevovat pouze ve slabsich verzich. Myslite, ze se postupne objevi i modely s vykonem nad 2,5 HP ?

Diky

VW

host - 17.249 (?), 9.10.2006 19:54
pardon - mel jsem na mysli samozrejme 4 taktni motory...

host - 213.71 (?), 9.10.2006 21:22
Zpočátku bylo dost reklamací a tím i snah se zbavit těchto kos, jako poruchových. Postupně, ale výrobci dost problémů odstranili(např. mazání motoru) a nyní se ukazují přednosti těchto motorů. Nízké emise, jednoduchý start, není nutno míchat benzín s olejem, nižší hlučnost při vyšším kroutícím momentu). Každou novinku je nutno otestovat. První testy provádí výrobce, pokud je to v pořádku zařadí novinku do svého sortimentu, ale postupně. Změna je dána více faktory - od postupné změny výroby, přes prodejnost výrobku, poruchovost, počet reklamací atd. Je to patrné u všech novinek  a vylepšení, které se postupně vyskytují na více přístrojích(kompenzátor, katalyzátor, dokonalejší technika motoru, dekompresní ventil, odlučovače prachu, digitální zapalování atd.) Takže obecně se dá konstatovat, že pokud se neobjeví nic jiného, tak se více rozšíří i motory 4 takt  s nižšími emisemi a jejich nabídka bude větší. 4 taktní motorová pila už existuje - Dolmar PS 500 V. Nyní je to ve stádiu ověřovacích zkoušek. J.S.         

host - 109.57 (?), 13.10.2006 12:40
Já tedy nevím jestli se mi to zdá nebo co, ale kam tady kouknu tam se někdo chválí Dolmarem!
   Stihl má největší 4-mix FS130 s výkonem 1.9kobylek, ale myslím že  VARI Honda má v nabídce nějáky ten 4takt, ale výkony ani cenu ze mě netahejte. Solo jestli kamarádí s Dolmarem, viz Solo 129,  taky něco pečou (u Sola se to jmenuje 130BR a LR s motorem Fuji-Robin a 1.6koníky).
Který z nich je ale the best of to netuším, ale žádný z nich se ani nepřibližuje 2.5koním, pokud takový stroj nemá ona Honda a to si teď nejsem jist.
   Co sem měl možnost zkusit tak ten Stihl byl celkem v pohodě až na vibrace při akceleraci z volnoběhu, je to 4takt, polovina pracovních cyklů, je to pochopitelné. V trávě sem ho nezkoušel, bylo to při prodeji nového stroje, ale točil se krásně(myslím tím točil do vysokých otáčkek).
   Pak sem po čase sekal mojí Husq.235R a jelikož se holka porouchala(přicpaný karburátor), půjčil sem si křoviňáka Hondu, vevím kolikátka to byla, ale byl to určitě 4takt. Co mi chybělo asi nejvíc byla točivost Husqvarny. Honda sekala O.K. ale neměla takové maximální otáčky struny které považuju pro sekání hustější trávy za ideální.Sílu tu měla, ale chyběly mi  ty točky. Nutno poznamenat, že se jednalo o profi stroj služeb města.
   Co z toho plyne? 4takt snad, ale nejdřív vyzkoušet, zvlášť jestli jste v minulosti pracoval s 2taktem Stihlu nebo Husqvarny. Pokud vám vyhovuje traktorovitost Partnera, nebo Oleomaka žádná extra změna kromě nižší hlučnosti a spotřeby se nekoná.

host - 233.55 (?), 13.10.2006 13:36

Nejsilnější motor v křovinořezech Honda je GX 35 - 1,2 kW. Silnější křovinořez (zatím) Honda nedělá. Avšak soudě dle svých vlastních dlouholetých zkušeností s Hondou UMK 425 (motor GX 25) je výkon motorů GX 25 i GX 35 pro drtivou většinu lidí, kteří budou kosit přerostlou trávu více než dostatečný. V oblasti miničtyřtaktů je nyní Honda světovou špičkou - její čtyřtaktní motory používá ve svých křovinořezech i Husqvarna. Po stránce údržby, spotřeby i hluku je čtyřtakt uživatelsky mnohem příjemnější.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz