Romane, za 12 let (a 18 let) co mám (má teta) předchozí typy tohoto drtiče nebyl ani jeden v servise. Jediné co bylo potřeba bylo pravidelné broušení nožů a 3 výměny šroubů (2× preventivní + jednou přetržené) co se s nimi přitahuje nůž. Současná generace má pár vylepšení umož'nujících rychlejší čištění a výměnu nožů, ale v podstatě od 3. generace už je geometrie řezu beze změny.
Při čerstvě nabroušených nožích to seká i větvičky průměru pod 2 mm nadrobno (například břízu, přísavník, plamének, levanduli, tůje, jehličí,... což válcový neumí), ale při otupení to není vhodné na pryskyřičnaté věci, proto vždy, když chci dělat borovici nebo jedli, tak si dám čerstvě naostřené nože. Brousím raději častěji s minimálním úběrem materiálu. K broušení možná udělám fotky.