Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Mám křovinořez Oleo-Mac 740T (z roku) 1997 - tedy 10 let. Má naběháno 200 motohodin (píšu si). Provozuji ho na brčálově zelený olej (rozlévaný do 1,5 l flašek  :-))  )  z Husqvarny - mísící poměr 1:50.  2x ročně doplněno molybdenové mazivo do úhlového převodu, svíčka původní (Champion) bez znatelné změny v chování když jsem ji zkoušel vyměnit za novou, startuje skvěle. Trošku hrubší volnoběh.  V otáčkách skvělý.  Oceňuji  větší kryt řeznéhu nástroje - zvláště při sekání strunou. Trošku horší odpružení "řidítek - takže na profi-nasazení bych řekl, že to není. Mám za sebou asi 2 sedmihodinové maratony s tímto strojem a po takto dlouhé šichtě už to není nic moc. Jinak 2-3 hod. se dá v pohodě. Sekal jsem i s Huqvarnou 235R (je pravda, že podle mě to byla chudinka - neznal jsem její historii), ale tam mě štvalo příliš měkké uložení "řidítek" na hlavní tyči - nevibrovalo to tak, ale v jakémkoliv větším záběru se to mělo snahu všelijak kroutit. To u Oleo-Mac není.  Jelikož mám ještě to starší uchycení "řidítek" (teď už dělají myslím jiné), tak se mi stávalo, že se mi řidítka na hlavní trubce pootočila vždy na tu stranu, na kterou jsem při sekání více zabíral - guma, která měla sloužit jakoby k odpružení se postupně klouzala po té hliníkové trubce - po dlouhých letech povolování, narovnání a utahování jsem to vyřešil tak, že jsem gumu i hliníkovou trubku řádně odmastil(perchlórethylen), rozpustil rozdrcenou pryskyřici (to, co se dávalo do pneumatik, nebo kalafunu) v technickém benzínu(myslím), a příslušnémísto dotyku namazal - benzín se odpařil a zůstala jen tenká vrstva pryskyřice- složil jsem to a sešrouboval -> drží to jak helvétská víra. od té doby (asi 4 roky) se to ani nehlo.
Jinak  jediná závada - praskla přívodní hadička benzínu z nádrže do karburátoru - stačilo uříznou a znovu nasadit - v Mountfieldu samotnou hadičku neprodávají - musel bych si koupit komplet přívodu paliva asi za 450 Kč :-).  Po 10-ti letech vyměněn palivový filtr. Občas jsem vyčistil žebrování válce a svíčku a vzduchový filtr(molitan).  Řekl bych, že spotřeba je rozumná - na jednu nádrž (0,85 l) sekám tak 70-80 minut, s kotoučem tak 90-100minut, za vlhkého počasí je spotřeba ještě nižší (buď je křehčí tráva nebo je ten vlhký a chladnější vzuch opryvdu znát  :-)  )
Sekám ve všech možných režimech - struna (3 mm), osvědčený kotouč - 3 zuby - osvěčil se mi na ostružiní, pilový kotouč - 22 zubů (to je dělník na silnější klacky a slabší stromky), kultivátor a podobné ptákoviny jsem nezkoušel. Sekal jsem kempy, sady, něco místním myslivcům, náves, obsekával zahrádku (záhony), "hektary" dvoumetrových kopřiv :-))
Důležité je, bych řekl, nezničit úhlový převod - tzn. dávat pozor na mazání-jak jsem se dočetl, tak cena kolem 4700,- (ale myslím si, že to platí i pro Husqvarnu a ostatní), a samozřejmě ho nepřidřít-oprava kolem 7000,-  :-)) .  Už se mi zespodu začíná zeslabovat strunový adaptér, ale myslím si, že ještě tak 2-3 roky vydrží (cena kolem 600,-) .

Tak to je asi tak vše, na co jsem si vzpomněl.

Jimy
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika