Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím fórum a prosím o radu někoho kdo má zkušenosti s výměnou zadní osy u sekačky Mountfield MTF 4820 s pojezdem. Letos potřetí ji máme v servisu a protože vždy trvá 2-3 týdny než ji opraví, rozhodl jsem se pro výměna vlastními silami.  Teď si trochu nadávám, byl to asi špatný nápad protože mám minimální praktické zkušenosti a hned jsem se zasekl jak to vůbec provést. Odmontoval jsem kryt kolečka, kolečka, odšrouboval držáky výšky atd ale nyní nevím jak dostat kus plastu s ložiskem. Poradíte jakým stylem ložisko z hřídele i s tím plastem sundám, jak je tam nasazené? Nerad bych to zkazil. Přikládám pár fotek a děkuji za radu.

Jinak přidám zkušenosti se sekačkou Mountfileld MTF 4820 PD. Pozemek 900m2, rovina. (neříkám že anglický trávník, ale rovnaná zahrada sekaná max 1x týdně duben až září). Třetí sezóna 2x opravovaný systém na startování, vyměněná fajfka na svíčku, sekačku chcípala při zahřátí (prý typová chyba modelu), prasklé madlo, prasklá osa (viz tento dotaz), opravovaný pojezd, upadlý držák nože (prý jsem si způsobil sám-no nemůžu vyvrátzit i když jsem přesvědčen o opaku). Rozpadlý koš na trávu, zatím po sešroubování a dotažení jakžtakž drží.. Pominu takové "maličkosti" jako byla velmi brzy loupající se barva nejen v místech u nože. Doteď v pořádku, výměny Mountfield vždy provedl i když s 2-3 týdenním čekáním na servis a s nepříliš pozitivním jednáním při vyřizování reklamace. Odtud už ale začíná neochota uznávat reklamace. Teda záruka 7 let? Ano, ale jak už někdo psal, co je to platné když vám nic neuznají, tedy rádoby záruka 7 let. Proškolení obchodníků i servisáků je na dobré obchodní úrovni-mínus pro zákazníka. Oni vám sice něco opraví v záruce, ale povyměňují vám jiné díly nebo naúčtují práce které se zárukou prý nesouvisí a vědí jak se z toho vykroutit. Prostě umí vytáhnout z lidí peníze. Ono jenom za čekání ne sepsání mojí reklamace, přišli další 3 lidé s reklamacemi. A to je vždycky když tam přijdu - tam je snad víc reklamací než prodaných strojů. Bohužel je to tak, stroje s marketovou kvalitou za celkem drahý peníz.

Dříve jsem pracoval se sekačkou Mountfield, stáří snad více než 10 let v podstatě totožná, a jediné co se na to kupovalo byl nůž. Tedy pochybuji že bych já se sekačkou neuměl pracovat, když jsem s podobným typem pracoval již dříve a nebyl důvod něco měnit.  Donedávna jsem mountfield vnímal jako specializovanou prodejnu s určitou kvalitou, ale to už dávno neplatí.
Tato značka je dle mého názoru vhodné jen pro lidi, kterým nevadí každý rok se dohadovat o opravě sekačky a neustále vozit stroj do servisu nebo se v něm hrabat. Já jsem si koupil sekačku pro to, abych si užíval pohodlné sekání a každému kdo to má jako já současný Mountfield rozhodně nedoporučím.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika