Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

K Vašemu příspěvku není co dodat, budu reagovat na poslední odstavec.

Countax je vymyšlený v zemi, kde v podstatě nemrzne ale pořád prší.Sběr je tedy skutečně vymakaný vzhledem k nutnosti sbírat mokrou trávu. On vlastně nemá žádný výhozový tunel, materiál je metán válcem s metličkami přímo do koše, který není ze vstupní strany nijak zůžen.Nic jednoduššího nelze vymyslet, žádný stroj s nuceným podtlakem se tomu nemůže rovnat.Do našich podmínek ideální, suché trávy nebo listí se na podzim dočkáte i u nás těžko. Navíc je možné nastavovat výšku válce nad terénem - geniální.

 Výrobce sám deklaruje schopnost sečení až 1m vysokého porostu a co si budeme povídat, nejsem otrokem trávníku a navíc např. letošní mokré jaro nedávalo šanci sekat pravidelně nebo za sucha.Sekací ústrojí je dodáváno v několika variantách - i speciálně mulčovací pro hustou vysokou trávu, ale hlavně - žací nože jsou tuším vždy 3 a nikdy se nepřekrývají - nemohou se tedy "potkat".Toto uspořádání nožů ale nevytváří sací efekt potřebný pro sběr trávy a taky proto je sběr řešen mechanicky.

Celý koncept je fakt vymakaný, můžete pouze sekat bez funkčního sběru nebo pouze sbírat již předtím posečené.

Teoreticky samá pozitiva, ale koukněte se raději nejdřív na ceny v ČR.Nebudou se Vám líbit.

Co se týče ND - už se tu o tom vedla diskuse, není problém objednat z UK a mám pocit, že by nebylo od věci zjistit ceny samotných strojů přímo z UK.

Countax a John Deere montují i vodou chlazené benzíny cca 20-26PS, tam se dá ta životnost cca 20 let předpokládat, navíc budou výrazně tišší, než vzducháče. Ale jsme opět u ceny. 

Výhodou nafty bude sice spotřeba paliva ale životností bych si tak jistý nebyl, jedná se totiž o vysokootáčkové motory a jejich vysokotlakým vstřikovačům se v ČR břečka vadávaná za naftu nebude líbit dlouhodobě(i když jsou opět vodou chlazené).

MTF na ně ještě díly má, prodávat jako celé stroje je přestal asi kvůli ceně, ovšem prošvihl jsem výprodej Countaxů, kdy se jich MTF zbavoval v podstatě za poloviční ceny (slušná marže).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika