Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já osobně bych volil na okrasný, pravidelně udržovaný trávník sekačku (s rotačním nožem) která umí mulčovat, ale běžně sbírá do koše. Při použítí mulčování znamená sekat min. 1x týdně (v období největšího růstu většinou každý třetí den - dle druhu a hustoty porostu). Pokud tráva přeroste a zmulčuje se, zůstává viditelná na posekané ploše (nezapadne mezi stébla) a v případě vlhkého porostu se navíc lepí na kolečka odkud postupně ve vrstvách odpadává a zanechává na ploše "koleje". Navíc nikdy nevíte, jak dlouho bude případné nepříznivé počasí kdy tráva snadno přeroste a jak jí pak speciální mulčovačkou posekáte, když nebudete mít možnost sběru? Drobná, zmulčovaná na drobno rozsekaná tráva se špatně hrabe, navíc se stroj na přerostlé trávě společně s obsluhou neuvěřitelně morduje.

Na výběr z univerzálních rotačních sekaček je verze s nutností osazení mulčovací záslepky (v některých případech navíc ještě potřeba "přezbrojit" na speciální mulčovací nůž), nebo verzi stroje kde se pouze jednoduchým pohybem přesune páka a lze mulčovat nebo pouze sekat (navíc lze plynule nastavit kolik mulče má jít zpět do země a kolik do sběrného koše).

V případě ročně nepravidelně sekané běžné louky se používají cepákové nebo konstrukčně jiné sekačky tam, kde nezáleží na vzhledu sekané plochy (takto posekaný porost postupně zetlí a proroste novým porostem).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika